Close

Hyundain eurooppalaisia malleja myyty miljoona

Hyundai on jälleen saavuttanut merkittävän rajapyykin ylittäessään miljoonan Euroopassa eurooppalaisille suunnitellun auton myynnin.

Hyundai on jälleen saavuttanut merkittävän rajapyykin ylittäessään miljoonan Euroopassa eurooppalaisille suunnitellun auton myynnin. Virstanpylväs saavutettiin viisi vuotta ensimmäisen i30-mallin ensiesittelystä. Malli oli yhtiön ensimmäinen Euroopan tutkimus- ja kehitysyksikössä suunniteltu ja Euroopassa valmistettu Hyundai.
Allan Rushforth, Hyundai Motor Europen ylempi varatoimitusjohtaja ja operatiivinen johtaja kommentoi: “Miljoonan auton myynti eurooppalaisille kehitetyillä Hyundai-malleilla on hieno saavutus, varsinkin kun taustalla on vaikeat talousolosuhteet. Tämä osoittaa, että Euroopan markkinoille valmistetut mallimme ovat miellyttäneet ostajia ja olemme onnistuneet houkuttelemaan uusia asiakkaita tarjoamalla kaunista muotoilua, korkeaa laatua, alhaisia päästöjä ja rahalle vastinetta”.
Vuodesta 1977 lähtien, jolloin Hyundai aloitti Euroopan toimintansa, yhtiö on jatkuvasti vahvistanut paikallisia toimintojaan ja sitoutumistaan Euroopan markkinoilla. Hyundai on mm. perustanut Euroopan pääkonttorin, tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen sekä kaksi tehdasta, joista toinen Tsekeissä ja toinen Turkissa.
Tänä päivänä Hyundailla on eurooppalaisille suunniteltuja autoja viisi eri mallisarjaa viidessä eri segmentissä: perheautoluokassa uusi i30-mallisto (3-ovinen, 5-ovinen sekä farmari), pienten autojen segmentissä juuri uudistunut i20, pienissä tila-autoissa ix20, SUV-luokan ix35 sekä isojen perheautojen luokkaan kuuluvat i40 Sedan ja Wagon. Hyundai i20-, ix20-, i30 ja ix35-mallit valmistetaan Euroopassa.
Ensimmäisen sukupolven i30 ei ollut ainoastaan ensimmäinen Euroopan markkinoille suunniteltu malli, vaan myös ensimmäinen ‘i’-etuliitteellä varustettu Hyundai.

hyundai_eurooppa_mallistoa_05_11_2012_

Hyundain eurooppalainen veistoksellinen “fluidic sculpture” -muotoilu esiteltiin ensimmäisen kerran Geneven autonäyttelyssä vuonna 2009 ix-ionic konseptiauton avulla. Tämän jälkeen esitellyt Hyundain eurooppalaiset mallit edustavat yhtenäistä muotoilulinjaa, tunnuksena muun muassa helposti tunnistettava, kuusikulmainen etusäleikkö.
Hyundai tarjoaa Euroopassa kaikille uusille autoilleen viiden vuoden takuun ilman kilometrirajoitusta. Takuu sisältää myös tieturvan sekä määräaikaishuoltojen välillä tehtävät kausitarkistukset.