Close

Hyundaille kolminkertaista menestystä laatututkimuksissa

Kolme Hyundain automallia on saanut luokkansa parhaat arviot Saksassa tehdyissä merkittävissä laatututkimuksissa. Hyundai i20 ja Tucson sijoittuivat segmenttiensä kärkeen saksalaisen AUTO TEST -lehden tämänvuotisessa laatututkimuksessa. Hyundai i30 sai kompaktien autojen luokassa parhaat arviot omistajiltaan, jotka rankkasivat sen ykköseksi käyttövarmuuden, tyylin ja huoltokustannusten osalta

”Hyundai i20, i30 ja Tucson kuuluvat myydyimpiin malleihimme Euroopassa. AUTO TEST 2017- ja J.D. Power -laatututkimusten ykkössijat osoittavat asiakkaiden arvostavan Hyundain strategiaa, joka tähtää huipputeknologian ja premium-ominaisuuksien tuomiseen kaikkien ulottuville”, toteaa Hyundai Motor Europen toimitusjohtaja Thomas A. Schmid. ”Strategiamme on täydellisen asiakaskeskeinen. Tavoitteenamme on demokratisoida uusien teknologioiden käyttöä ja tehdä asiakkaidemme elämästä joka suhteessa helpompaa.”

”Hyundain Suomessakin menestyneet mallit ovat taas saaneet tunnustusta muotoilustaan ja laadustaan”, iloitsee Esa Kurikka Hyundai Motor Finland Oy:n toimitusjohtaja. Toinen ilon aihe Suomessa on Hyundain kasvava tilauskanta, johon vaikuttavat sekä monet malliuudistukset että markkinoiden paras takuu – viisi vuotta ilman kilometrirajaa.

AUTO TEST 2017 tutkimukseen osallistuneet asiakkaat nostivat Hyundai i20:n ja Tucsonin luokkiensa ykkösiksi muotoilun, laadun ja teknologian sekä Hyundain ainutlaatuisen kilometrirajoituksettoman viiden vuoden takuun ansiosta. Tutkimuksen toteutti saksalainen AUTO TEST -julkaisu, joka on Euroopan suurilevikkisin auton ostajille suunnattu opas. Hyundai i20 1.0 T-GDI:n hinnan ja suorituskyvyn suhde äänestettiin parhaaksi pikkuautojen kategoriassa ja Tucson 1.7 CRDi 2WD jätti kilpailijat taakse SUV-segmentissä.

 

 

Hyundai i20 1.0 T-GDI vakuutti AUTO TEST -tutkimuksen osallistujat harmonisten mittasuhteiden, suurten istuinten ja pikkuautolle poikkeuksellisen tilavien sisätilojen ansiosta. Myös hinnalla on suuri merkitys tässä segmentissä. Terhakalla kolmisylinterisellä moottorilla varustettu i20 päihitti kilpailijansa juuri erinomaisella hinnan ja suorituskyvyn suhteella, samoin kuin etuvetoinen Hyundai Tucson 1.7 CRDi omassa kategoriassaan. Tutkimusraadin raportin mukaan taloudellinen 115 hv:n dieselmoottori on Tucsonille aivan riittävän tehokas. Saksassa alhaisten huoltokustannusten ja vakuutusmaksujen lisäksi Tucsonin vahvuuksiin kuuluu edullinen hinta. Myös intuitiiviset hallintalaitteet ja tilavat sisätilat saivat osallistujilta kiittäviä arvioita.

 


Kompaktin Hyundai i30:n saksalaiset omistajat osoittautuivat erityisen tyytyväisiksi autoonsa J.D. Power tutkimuslaitoksen tämänvuotisessa VDS-tutkimuksessa ja Hyundai i30 nousi muiden automallien yläpuolelle useissa laatukategorioissa. Tutkimuksessa asiakkaita pyydettiin arvioimaan oman autonsa laatua ja käyttövarmuutta, ulkoista vetovoimaa ja huoltokustannuksia. Hyundai i30:n etumatka kilpailijoihin oli tutkimuksessa täysin kiistaton.
Tutkimukseen osallistuneet autoilijat pitivät Hyundai i30:tä erityisen luotettavana autona. He olivat omistaneet autonsa vähintään kahden vuoden ajan kyselyyn vastatessaan. Hyundai i30:n uusin sukupolvi tuli markkinoille tämän vuoden alussa, ja sen edeltäjä lanseerattiin vuonna 2012.


J.D. Power tekee vuosittaisen tutkimuksensa yhteistyössä AUTO TEST -lehden kanssa. Tutkimus perustuu 14 000 saksalaisen autoilijan kokemuksiin omista autoistaan. Vastaukset antavat välittömän ja luotettavan kuvan siitä, kuinka tyytyväisiä ihmiset ovat autoihinsa. Asiakkaiden arvioille annetaan tietty painotus vikatiheyteen perustuvan lopputuloksen laskennassa.
J.D. Powerin asiakastyytyväisyystutkimus on yksi autoalan tärkeimmistä riippumattoman tahon toteuttamista laatututkimuksista. Tutkimusraportti on julkaistu Yhdysvalloissa vuosittain jo miltei puolen vuosisadan ajan ja Saksassa vuodesta 2002 alkaen.