Close

Hyundai voitti historiallisen Rovaniemen MM-rallin

Autonvalmistajien hallitseva maailmanmestaritalli Hyundai Motorsport kirjoitti nimensä historiaan, voittamalla kautta aikojen ensimmäisen Rovaniemen MM-rallin sekä autonvalmistajana ensimmäisen MM-rallinsa koskaan rallin kotimaassa Suomessa.

Suomi on valloitettu. Hyundai Motorsport starttasi napapiirille taistelemaan Rovaniemen MM-rallin voitosta ja onnistui siinä. Kauden toinen MM-osakilpailu tarjosi jännitettävää rallin päätöspaivään asti.

Hyundain tehdastiimissä Hyundai i20 Coupe WRC -autoja Rovaniemellä ajaneet Ott TänakMartin Järveoja, Thierry NeuvilleMartijn Wydaeghe sekä Craig BreenPaul Nagle ajoivat koko viikonlopun loistavasti, sijoittuen rallissa neljän parhaan joukkoon. Lisäksi Hyundain asiakastiimin Hyundai 2C Competitionin i20 WRC-autolla WRC-tasolla debytoinut Oliver SolbergSeb Marshall säestivät hyvin tehdaskuljettajakolmikkoa, sijoittumalla rallin yleiskilpailussa seitsemänneksi.

Arctic Rally Finland 2021 Craig Breen

Rovaniemen MM-rallin voittoon 17,5 sekunnin erolla ajanut Viron Ott Tänak ajoi kilpailun johdossa rallin ensimmäiseltä erikoiskokeelta maaliin. Tänak ylsi Rovaniemellä uransa toiseen MM-rallivoittoon Hyundailla, jolle ykköstila oli 18:s MM-tasolla.

– Tämä voitto on meille erittäin tärkeä. Saavuimme Suomeen, yhden rakkaimman kilpailijamme kotimaahan, joten se oli täysin selvää, että meillä oli menestymispaineita. Tiesimme, että taistelu voitosta olisi kovaa, mutta lopulta pystyimme ajamaan erittäin hyvän viikonlopun.

– Ajoimme rallia edeltäneet testit hyvin erilaisissa olosuhteissa, joten emme tienneet, mitä odottaa. Painostin insinöörejämme melko paljon, mutta heidän ahkera työnsä todella kannatti. Kokeilimme uusia asioita shakedownissa, ja kaikki sujui sen jälkeen hienosti.

– Rovaniemellä oli upea ajaa rallia. Alue on varmasti yksi parhaista talvirallikeskuksista, sillä en usko, että missään muualla voisi olla enemmän lunta ja näinkin erikoislaatuinen ja haastava tiestö. Suuri kiitos Rovaniemen MM-rallin järjestäjille. Tämä ralli oli enemmän kuin vain pakollinen lisä MM-kalenterissa, Tänak totesi rallin jälkeen.

Arctic Rally Finland 2021 Thierry Neuville

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo oli tyytyväinen lopputulokseen.

– Sanoin ennen rallia, että vain voitto kelpaa, jotta voisimme palata takaisin tasolle, jolla meidän on mestaruustaistelussa mukana pysyessämme oltava. Tiimimme teki hämmästyttävää työtä. Tämä tulos osoittaa, että otimme virheistämme oppia.

– Tänään voitimme. Ott ja Martin tekivät uskomatonta työtä rallin alusta loppuun, ja heidän voittonsa oli todella ansaittu. Thierry ja Martijn, jotka lähtevät kolmantena reitille, taistelivat väkevästi loppuun asti ja varmistivat kolmannella sijalla meille tärkeät valmistajien MM-pisteet. Craig ja Paul sijoittuivat neljänneksi, mitä me pyysimme heiltä tänään.

Kiitos Arctic Rally Finlandin järjestäjille, jotka antoivat meille mahdollisuuden tulla Suomeen nauttimaan jännittävästä talvirallista.

– Osoitimme, että moottoriurheilu voi reagoida hyvinkin nopeasti ja rakentaa hyvin vaikeissa olosuhteissa turvallisen tapahtuman, jonka kaikki voivat jakaa näinä vaikeina aikoina.


Rovaniemen MM-rallin lopputulokset:

  1. Ott Tänak – Martin Järveoja Hyundai 2.03.49,6
  2. Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen Toyota + 17,5
  3. Thierry Neuville – Martijn Wydaeghe Hyundai + 19,8
  4. Craig Breen – Paula Nagle Hyundai + 52,6

….

7. Oliver Solberg – Seb Marshall Hyundai + 1.39,0