Close

Hyundai valmiina rallikauteen 2016

Hyundai Motorsport käynnisti rallikauden 2016 esittelemällä uuden WRC-autonsa. Kauden 2016 rallitykki perustuu uuden sukupolven viisiovisen Hyundai i20-mallin pohjalle. Uutuuden esittelypaikka oli ensimmäistä kertaa tehtaan omissa tiloissa Alzenaussa Saksassa. Ensi kauden WRC-auton lisäksi Hyundai Motorsport esitteli myös yksityiskuljettajille tarkoitetun Hyundai i20 R5-konseptin.

New-Gen-i-20-wrc_three_quarters_fron_940x554t

•  Uuden sukupolven i20 WRC esiteltiin Hyundai Motorsportin tehtaalla Alzenaussa

•  Dani Sordo, Hayden Paddon ja Thierry Neuville kilpailevat kaikissa ensi vuoden MM-ralleissa

•  Hyundai Motorsport julkaisi myös yksityiskuljettajille tarkoitetun i20 R5-konseptin

Ensimmäisenä kilpailuvuotenaan 2014 tiimi valmisti nopealla aikataululla uuden WRC-auton, lähti kilpailuihin keräämään kokemusta ja tietoa. Auto osoittautui heti sekä nopeaksi, että luotettavaksi. Ensimmäisen sukupolven i20 WRC otti ensivoittonsa jo ensimmäisellä kilpailukaudellaan Saksan MM-rallista. Sen jälkeen Hyundain kuljettajat nousivat kauden aikana neljästi palkintokorokkeelle ja tiimi taisteli viimeiseen osakilpailuun saakka valmistajien MM-sarjan kärkipaikasta.

Vuoden 2015 alussa tiimi aloitti vuoden kestävän testi- ja kehitystyön kehittääkseen uuden sukupolven, viisiovisen i20-mallin WRC-autoksi. Uutuus esiintyy ralliteillä ensi kerran kauden 2016 avaavassa Monte Carlon -rallissa. Uusi i20 WRC on läpäissyt jo 8000 kilometrin testiohjelman, ja auto on osoittanut olevansa edeltäjäänsä nopeampi ja kuljettajien kertoman mukaan entistäkin parempi ajettava.

Kaudelle 2016 Hyundai Motorsport lähtee aiempaa huomattavasti kunnianhimoisimmin tavoittein. Talli aikoo taistella kärkisijoista jokaisella erikoiskokeella ja hyökätä täysillä niin kuljettajien kuin valmistajienkin mestaruutta tavoitellen. Hyundai Motorsportin tallipäällikkö Michel Nandan kommentoi: ”Tämä on meille tiimissä aivan erityinen hetki, kun voimme esitellä uuden WRC-tulokkaan omassa kotitehtaassamme. Lähestymme jännittävää vaihetta tiimimme matkalla, ja uskon, että nyt esitelty uutuus vahvistaa sitoutumistamme ja kunnianhimoamme WRC-sarjassa. Olemme kulkeneet pitkän tien perustamisestamme lähtien, ja esiintymisemme viime kauden mestaruustaistelussa antoi meille lujaa uskoa tulevaisuuteen. Uuden sukupolven i20 WRC on koko vuoden kestäneen tuotekehityksen tulos. Tiimimme on aikaisempaa kokeneempi, ja olemme kohottaneet katseemme yhä korkeammalle – haluamme taistella kärkisijoista jokaisessa rallissa. Kilpailu tulee olemaan äärimmäisen tiukkaa ja tiedämme, etteivät kanssakilpailijamme halua luovuttaa yhtään voittoa käsistään. Me aiomme taistella heidän kanssaan kaudella 2016.”

Hyundai_wrc_kuskit_2016

Hyundai Motorsport lähtee kolmen auton voimin jokaiseen MM-ralliin kaudella 2016. Dani Sordo, Hayden Paddon ja Thierry Neuville ajavat kaikki täyden sarjan. Tammikuussa ajettevasta Monte Carlosta, aina Australian päätöskilpailuun, vieraillen välillä myös uutena kilpailuna MM-sarjaan tulevassa Kiinan MM-rallissa. Kauden ensimmäisessä osakilpailussa Monte Carlossa Hyundai Motorsport ajattaa kahta uuden sukupolven i20 WRC:tä ja yhtä viime vuoden mallia. Ruotsin ralliin tiimi tuo kaikille kolmelle kuljettajalleen uuden sukupolven i20 WRC-autot.

Hyundai Shell World Rally Team on tehnyt yhteistyötä nousevan hollantilaisen rallitähden Kevin Abbringin kanssa. Hän on osallistunut jo vahvasti tiimin testitoimintaan ja hän tulee myös ajamaan alkavalla kaudella valittuja kilpailuja tallin neljännellä autolla. Hänen ensisijainen tehtävänsä on kuitenkin kehittää tiimin 2017 vuoden WRC-autoa sekä nyt esiteltyä R5-autoa.

Hyundain R5-projektista kerrotaan tarkemmin ensi vuoden alussa. Uuden i20 R5-auton kehitysvaihe tulee kestämään vuoden 2016 ensimmäisen puoliskon ajan, ja auto luokitellaan kesään mennessä. Ensimmäisten uusien R5-autojen asiakastoimitukset alkavat ensi syksyn aikana.

Lue lisää Hyundai Motorsportista