Close

Hyundai vahvasti mukana myös WRC2 -luokan mittelöissä

Hallitseva merkkimestaritiimi lähtee kauteen 2020 kovin panoksin. Nopeaksi tiedettyjen WRC-autojen lisäksi erikoiskokeilla nähdään uuden luokituksen i20 R5 ´20 -autoja, joilla ajavat Ole Christian Veiby ja Nikolay Gryazin.

Molemmat kuljettajat ylsivät WRC2 -luokassa osakilpailuvoittoihin viime kaudella. Veiby, 23, voitti luokan Ruotsin rallissa, ja 22-vuotias Gryazin oli vauhdikkain Neste Rallissa.

Tiimin toiminnoista vastaa virolainen RedGrey-tiimi, joka lähtöluetteloissa muuntuu Hyundai Motorsport N -tiimiksi. Ensimmäiset testit tulevaa rallikautta varten tiimi ajoi Gapin ympäristössä, Ranskassa. Näin kuljettajat saivat tuntumaa auton lisäksi myös alla pyöriviin Pirellin renkaisiin.

Hyundai WRC2 -autot varikolla

Tiimipäällikkö Andrea Adamo näkee WRC2-projektin hyödyllisenä ja palkitsevana sekä tiimille että i20 R5 -autoa vuokraaville asiakkaille.

– Autojen ajattaminen WRC2-luokassa on tärkeä päätös Hyundai Motorsportille monestakin syystä. Ensinnäkin, se vahvistaa panostamme koko MM-sarjassa, ja toiseksi, tekniseltä puolen ajatellen, se antaa meille myös mahdollisuuden vahvistaa asiakaspuolen osastollamme kehitetyn i20 R5 -automme kilpailukykyä. On hyvin palkitsevaa, että saamme mahdollisuuden kilpailla tälläkin mallilla ympäri maailman, sarjan kovimmissa olosuhteissa, Adamo myhäili.

Ole Christian VeibyNorjalainen Veiby on kilpaillut MM-sarjassa jo hyvän tovin, mutta nuorukainen näkee juuri Hyundain kanssa kilpailemisen parhaana mahdollisuutenaan alkavalla kaudella.

– Tuntuu todella hyvältä liittyä Hyundai Motorsportiin. Uskon, että tiimi on todella kilpailukykyinen, enkä malta odottaa kauden alkua. Ei ole salaisuus, että haluamme aina taistella voitosta. Meillä on varmasti mahdollisuus olla todella vahvoja tiimin kanssa. Toivon, että kokemukseni muista R5-autoista on myös i20 R5:n kehittämisessä arvokasta, kertoi Veiby ennen ensimmäistä osakilpailua.

Nikolay GryazinToisen auton ratissa nähdään vuoden tallikaveriaan nuorempi venäläiskuljettaja Nikolay Gryazin.

– Tämä on fantastinen tilaisuus minulle ja kartanlukijalleni Yaroslaville, kun voimme kilpailla merkkimestaruuden voittaneessa tiimissä. Tehdastiimiin pääsy on urani toinen vaihe, ja olen vakuuttunut, että voin myös tuloksissa ottaa pykälän ylöspäin. Ihailen sitä, mitä Hyundai on saavuttanut kovalla työllä. Olen myös varma, että tiimikaverini voi opettaa minulle monia asioita. Kiitän Hyundai Motorsportia ja tiimipäällikkö Andrea Adamoa luottamuksesta antaa vastuu tässä ohjelmassa minulle.