Close

Hyundai TUCSON jatkaa Euroopassa luokkansa myydyimpänä katumaasturina

Neljännen sukupolven Hyundai Tucson on parantanut rekisteröintitilastosijoitustaan ja on Euroopassa luokkansa myydyin SUV. Vuonna 2021 se sijoittui toiseksi.

Maailmanlaajuisen autoteollisuuden liiketoimintatiedon toimittajan, JATO Dynamicsin, kokoamien lukujen mukaan maaliskuun 2022 uusien autojen rekisteröintien perusteella Tucson on kompaktien katumaasturien myydyin malli Euroopassa 15 806 rekisteröidyllä yksiköllä. Otannassa on mukana 27 Euroopan maata.

Vuoden 2020 lopussa uudistunut Hyundain bestseller-malli Tucson sai asiakkailta erinomaisen vastaanoton, ja seuraavana vuonna Hyundai myi 152 257 Tucsonia. Suomessa Tucson ylsi kolmanneksi eniten rekisteröidyksi Hyundai-malliksi 547 kappaleella.

Tucson on tällä hetkellä myös Suomessa niin suosittu, että autot myydään käytännössä jo valmistuslinjalta.

– Suomessa suosituimmat Tucson-mallit ovat hybridejä ja ladattavia hybridejä, joiden osuus Tucson-myynnistä on noussut jopa 90 prosenttiin. Tucson-mallistossa suomalaisia asiakkaita ovat puhutelleet eniten parhaiten varustellut versiot Premium ja N Line, joiden osuus myynnistä on peräti 99 prosenttia, kertoo Hyundai Motor Finlandin toimitusjohtaja Esa Kurikka.

– Tucson on tällä hetkellä myös Suomessa niin suosittu, että autot myydään käytännössä jo valmistuslinjalta. Uutena vaihtoehtona tarjoamme nyt Tucsonia myös Hyundai Go! -yksityisleasingina erittäin kilpailukykyiseen hintaan.

Ensimmäinen Tucson-sukupolvi julkaistiin vuonna 2004, jonka jälkeen mallia on myyty Euroopan markkinoilla 1,4 miljoonaa kappaletta. Maailmanlaajuisesti mallia on kaikkiaan myyty seitsemän miljoonaa kappaletta, mikä tekee Tucsonista yhtiön maailmanlaajuisesti myydyimmän katumaasturin.

Valmistettu Euroopassa eurooppalaisille

Tucson on yksi kuudesta Hyundai-mallista, joita valmistetaan Hyundain Tšekissä ja Turkissa sijaitsevissa Euroopan alueen tehtaissa. Vuonna 2021 Euroopassa valmistettujen autojen osuus Hyundain Euroopan markkina-alueen kokonaismyynnistä oli 72 prosenttia.

Vuodesta 2008 Tšekin Nošovicessa toiminnassa ollut tehdas, Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC), on yksi Euroopan nykyaikaisimmista tuotantolaitoksista. Sen valmistuskapasiteetti 350 000 autoa vuodessa. Tucsonin lisäksi HMMC valmistaa myös i30-, i30 N- ja Kona Electric -malleja Euroopan markkinoille. Samalla tehtaalla valmistetaan myös lähes kaiken tyyppisiä voimansiirtoja Hyundai-autoihin.

Palkittu Tucson

Pelkästään vuonna 2021 Tucson keräsi peräti 18 tunnustusta eri puolilta Eurooppaa. Useimmat palkinnot ylistivät mallia monipuolisena SUV-mallina ja perheiden tarpeisiin sopivana autona. Tucson ansaitsi myös ”Vuoden auto” -titteleitä − se valittiin ”Vuoden autoksi 2022” Kreikassa sekä Carbuyer ja DieselCar & EcoCar Magazine -julkaisuissa Iso-Britanniassa.

Uusin lisäys Tucsonin palkintokaappiin on ”Turkin vuoden auto 2022” -palkinto. 36 auton alkuperäisestä osallistujalistasta finaaliin pääsi seitsemän autoa, joiden joukosta tuomaristo valitsi Tucsonin voittajaksi sen suunnittelun, turvallisuuden, varustelutasojen ja moottoriversioiden ansiosta.