Close

Hyundai Tucson Black -erikoismallisto julkaistu

Suosittuun Hyundai Tucson -mallistoon tulee 1.9.2022 alkaen tarjolle Tucson Black -erikoismalli. Erikoismallistoon kuuluvat 1.6 T-GDI -moottorilla varustetut hybridi- ja ladattava hybridi -voimalinjat.

Täyshybridimalleissa on tehoa 230 hevosvoimaa, vaihteistona kuusivaihteinen automaattivaihteisto (6AT) ja vetotavaksi on valittavissa etuveto tai neliveto. Ladattava hybridi on nelivetoinen, tehoa siinä on 265 hevosvoimaa ja vaihteistona kuusivaihteinen automaattivaihteisto (6AT).

Asennetta muotoilussa ja väreissä

Black -erikoismallin tuntomerkkinä ovat musta sisäkattoverhoilu, tummat 19 tuuman kevytmetallivanteet, valkoiset tikkaukset, vaalean harmaat kojelaudan ja ovipaneelien kangasverhoilut sekä bi-led MFR-ajovalot. Ulkoväreiksi on valittavissa Serenity White -valkoinen, Sunset Red ja Engine Red -punaiset sekä Amazon Gray -harmaa. Kaikissa Black-malleissa on musta Phantom Black -katto ja ulkopeilien kotelot sekä musta C-pilari.

Vakiona turvallisuus ja mukavuus

Kattavasti varustellun Tucson Black -mallin turvallisuusvarustelistasta on ruksittu mukaan mm. etutörmäyksen välttämisavustin, risteysalueen tunnistus, katvealueen valvonta- ja varoitusjärjestelmä sekä pysäköintiä helpottamaan pysäköinnin etäisyysvaroitus eteen ja taakse (PDW) sekä peruutuskamera.

Miellyttävää ajettavuutta varmistavat E-Shift-vaihtosiivekkeet, sähköisesti säätyvä iskunvaimennus sekä mukautuva vakionopeussäädin Stop & Go -toiminnolla.

Mukavuutta tarjoavat 3-vyöhykkeinen ilmastointi, lämmitettävät takaistuimen reunapaikat, tummennetut takaikkunat ja sisätilan tunnelmavalaistus, älyavain, Krell Premium ‑äänentoistojärjestelmä sekä sähköinen takaluukun avaustoiminto.

Liitettävyydestä on myös huolehdittu erinomaisesti 10,25 tuuman navigointijärjestelmällä ja Bluelink -telematiikkapalvelulla sekä 10,25 tuuman digitaalisella mittaristolla.

Hyundain Bestseller-malli

Vuonna 2004 tapahtuneen lanseerauksensa jälkeen Tucsonia on myyty maailmanlaajuisesti yli 7 miljoonaa kappaletta, joista Euroopassa 1,4 miljoonaa autoa. Tämä tekee siitä yhtiön maailmanlaajuisesti myydyimmän katumaasturin ja yhden Hyundain kaikkien aikojen menestyneimmistä malleista. Parhaillaan tuotannossa oleva neljännen sukupolven Tucson sai uuden rohkean ilmeen, joka jatkaa yhtiön Sensuous Sportiness -muotokieltä.

Malli sai uudistuksen myötä myös uudet hybridi- ja ladattava Plug-in Hybridi -voimalinjat. Kuluvan vuoden aikana Suomessa ensirekisteröidyistä Tucson-malleista 48,9 prosenttia on ollut ladattavia Plug-in Hybridejä. Vastaavasti täyshybridien osuus on ollut 43,6 prosenttia.

Tucson Black-mallien hinnat alkavat 42 390 eurosta (1.6 T-GDi 230 hv Hybrid 6AT). Black-mallien toimitukset alkavat arviolta vuoden 2023 puolivälissä.