Close

Hyundai toimittaa ELEC CITY -polttokennobussin itävaltalaiselle kaupunkibussioperaattorille

Hyundain visiona on tuoda polttokennoratkaisut vaihtoehdoksi myös raskaisiin ajoneuvoihin. Itävallassa paikallinen maahantuoja, Hyundai Import GmbH, luovuttaa Hyundai Elec City -polttokennobussin maan suurimmalle kaupunkibussien operaattorille.

Hyundai Elec City -polttokennobussia operoi Wiener Linien, joka liikennöi lähes 500:lla linja-autolla Wienissä. Elec Citystä tulee yrityksen ensimmäinen vetyä polttoaineenaan käyttävä kaupunkibussi marraskuussa, jolloin Wienin kaupunki saa valmiiksi vetytankkausasemansa Leopoldaun kaupunginosassa.

Äskettäin perustettu Wiener Wasserstoff GmbH -yhtiö aloittaa vielä tämän vuoden kuluessa valmistelevat työt elektrolyysilaitoksensa pystyttämiseksi Wiener Netze -kampukselle Simmeringiin.

Hyundain Elec City -polttokennobussi on osa Itävallan ilmasto- ja energiarahaston (KLIEN) tukemaa HyBus Implementation -ohjelmaa.

Olemme iloisia siitä, että Hyundai Import GmbH tuo Elec City -polttokennobussimme Itävaltaan yhdessä Wiener Linienin kanssa ja tarjoaa päästöttömiä kuljetusratkaisuja Wienin asukkaille. Tuomalla polttokennoteknologian saataville kaupunkialueilla matkustajaliikennettä hoitaviin autoihin osoitamme, että polttokennoajoneuvoilla on paljon käyttökohteita ja että niillä on tärkeä rooli Progress for Humanity -pyrkimyksessämme eli edistyksen saavuttamisessa ihmisyydelle.

Michael Cole, presidentti ja toimitusjohtaja, Hyundai Motor Europe

Hyundai ELEC CITY -polttokennobussi

Hyundai ELEC CITY -polttokennobussi on varustettu 180 kW:n suurikapasiteettisella polttokennojärjestelmällä. Se koostuu kahdesta 90 kW:n vetypolttokennosta, joissa on kestävä diffuusiokerros ja elektrolyyttikalvo. Bussin 845-litraisen vetysäiliön tilavuus on suurin luokassaan, ja taloudellinen 78,4 kWh:n akku varmistaa auton olevan ihanteellinen kuljetusmuoto niin jatkuviin ruuhkiin, mäkiseen maastoon kuin pitkille taipaleillekin.