Close

Hyundai tavoittelee rallin kaksoismestaruutta kaudella 2020

Rallin maailmanmestaruuskaudella 2019 Hyundai saavutti valmistajien kirkkaimman pokaalin. Alkavalla kaudella tavoitellaan enemmän.

”Jokainen uusi kausi on uusi alku”

Rallikausi 2019 oli Hyundai Motorsportille menestyksekäs. Tiimi voitti autonvalmistajien maailmanmestaruuden, ja alkavan kauden tavoitteet ovat entistä kunnianhimoisemmat. Hyundai Motorsportin presidentti Scott Noh piti viime vuotta yhtiölle tärkeänä, ja uskoo tiimin olevan vakavasti otettava mestariehdokas myös tällä kaudella.

– Meillä oli todella palkitseva vuosi kaikilla liiketoiminta-alueilla, mukaan lukien ensimmäinen rallin MM-tittelimme. Se on merkittävä saavutus Hyundai Motorsportille, ja sen varaan haluamme rakentaa. Kaudella 2020 toivomme taistelevamme molemmista mestaruuksista ja kaikissa osakilpailussa voitosta.

Meillä on paljon potentiaalia, eikä vähiten uuden kuljettajakokoonpanomme ansiosta, Noh sanoo. Tiimipäällikkö Andrea Adamo liittyi päätiimin vahvuuteen vasta vuosi sitten, ja kauden päätteeksi eloisa italialainen sai jo maistaa täysosumaa. Alkavalla kaudella edellytykset voittoon ovat olemassa myös kuljettajien osalta.

Adamo innoissaan  kuljettajakokoonpanosta

– Viime vuosi oli meille todella menestyksekäs, mutta pöytä on jälleen puhdas, kun valmistaudumme rallivuoteen 2020. Tavoitteemme ovat selkeät: taistella jokaisessa rallissa voitosta, ja olla haastamassa kuljettajien ja valmistajien mestaruudesta. Tiedostamme sen, että kilpailu säilyy tuimana, joten meidän pitää varmistaa myös pakettimme tekninen vahvuus. Meillä lienee kiistatta yksi kovimpia kokoonpanoja Thierryn [Neuville], Ottin [Tänak], Danin [Sordo] ja Sébastienin [Loeb] kanssa – sellaisten kykyjen saaminen tiimiin heijastaa Hyundain mainetta kansainvälisessä moottoriurheilussa. Minä ainakin olen todella keskittynyt tulevaan kauteen, ja mitä se tuo tullessaan, kertoo Adamo.

Neuville ja Tänak ajavat täyden kauden

Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul saalistivat viime kaudella MM-hopeaa, joka irtosi kolmella osakilpailuvoitolla. Tällä kertaa taitavat belgialaiset tähtäävät pykälää korkeammalle.

–  Lähdemme tähän kauteen motivoituneina taistelemaan tiimien mestaruudesta, ja päättäväisempänä kuin koskaan aiemmin kamppailemaan kuljettajien maailmanmestaruudesta, kertoo Neuville. Olemme saavuttaneet neljästi peräkkäin hopeamitalin, joten nyt on meidän aikamme. Eihän siitä tietenkään helppoa tule, koska osaavia kuljettajia on niin paljon. Olemme kuitenkin osoittaneet olevamme nopeita, johdonmukaisia ja kestäviä haasteiden edessä. Haluamme hyödyntää vuosien kokemuksemme, ja palkita kovasti työskennelleen Hyundai Motorsportin tuplatittelillä.

Hallitsevana maailmanmestareina kauteen lähtevät Ott Tänak ja Martin Järveoja debytoivat Hyundailla Monte Carlo -rallissa 23. – 26. tammikuuta. Virolainen tiedetään nopeaksi joka alustalla, joten kovaa tuloskuntoa voidaan odottaa mieheltä heti kauden avauksessa.

– Minulla on ollut jonkin verran aikaa tottua tiimiin, ja olen saanut todella lämpimän vastaanoton. Eihän se ole koskaan helppoa päästä vauhtiin tiimin vaihtamisen jälkeen, mutta tuntuu siltä, että suunta on oikea. Tiimi on jo osoittanut kyvykkyytensä voittamalla valmistajien mestaruuden. Ensituntumani autosta on erittäin positiivinen, ja olen vakuuttunut, että yhdessä voimme taistella mestaruuksista tänä vuonna, tuumaa Tänak.

Sordo ja Loeb vuorottelevat osakilpailuissa

Dani Sordo ja Carlos del Barrio nappasivat uransa toisen MM-osakilpailuvoiton viime kesän Sardinian rallissa. Kaksikko kilpailee osassa kauden ralleista. Kokenut espanjalainen lähtee riemuiten alkavaan kauteen.

– Mahdollisuus jatkaa uraani rallin MM-sarjassa Hyundain kanssa on todella erityinen. Olemme jakaneet jo niin monia mukavia muistoja vuosien mittaan, mukaan lukien Sardinian-voittomme – päivä, jota en milloinkaan unohda! Jokainen uusi kausi on uusi alku, eikä tulosten ennustaminen ole koskaan helppoa. Etenemme kisa kerrallaan tavoitteenamme saada paras irti itsestämme ja autostamme, ja koetamme auttaa tiimiä toiseen perättäiseen mestaruuteen, kertoo Sordo.

Yhdeksänkertainen rallin maailmanmestari Sébastien Loeb ja Daniel Elena starttaavat toiseen kauteensa Hyundain tiimissä, ja jakavat kauden mittaan paikan kolmannessa autossa Sordon ja del Barrion kanssa.

– Jo ensimmäinen kausi tiimissä oli erittäin nautinnollinen. Kohokohtana mieleen jäi palkintokorokesijoitus Chilestä, mutta paransimme menoa kauden mittaan ja löysimme kehittymiskohteita. Niiden asioiden toivon olevan eduksemme tällä kaudella. Osallistumme jälleen valikoituihin ralleihin, jotka ovat vahvuuksiemme mukaan poimittu, ja jotka ovat tärkeässä roolissa mestaruusjahdissa. Kalenterissa on nyt muutama uusi kiinnostava ralli, joten odotan mielenkiinnolla sekä näitä klassisia erikoiskokeita että uusia haasteita.

Hyundai on mukana myös WRC2-luokassa kahdella autokunnalla. Kuljettajina ovat Ove Christian Veiby ja Nikolay Gryazin.