Close

Hyundai Santa Fe mukana Vuoden Auto Suomessa -äänestyksessä

Auto- ja liikennetoimittajat ry valitsee vuosittain Vuoden Auto Suomessa -palkinnon saajan vuoden aikana markkinoille tulleiden uutuusautojen joukosta. Vuoden Auto Suomessa 2020 -äänestyksessä on mukana myös täysin uusi Hyundai Santa Fe.

Vuoden Auto Suomessa 2020 -arvonimestä kilpailee 35 uutuusmallia, joista kuusi eniten ääniä saanutta selviytyy toiselle ja ratkaisevalle kierrokselle. Aikaisempien vuosien tapaan uutuuksien mallikirjo on erittäin laaja. Oleellista on, että ehdokkaaksi pääsevän auton täytyy olla äänestyksen ja koeajojen alkaessa myynnissä Suomessa ja tuomariston koeajettavissa. Auton uutuusarvon lisäksi tuomaristo arvioi auton rahalle tarjoamaa vastinetta sekä muita ominaisuuksia kuten ajettavuutta, tiloja, teknistä edistyksellisyyttä sekä ympäristöystävällisyyttä.

Hyundai Santa Fe

Tilaa, tyyliä ja laatua – uusi Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe on tyylikäs auto, jossa näyttävä muotoilu yhdistyy erinomaiseen laatuun sekä tilavaan ja mukavaan matkustamoon. Neljännen sukupolven suurenmoista Santa Fetä liikuttaa 200-hevosvoimainen Euro 6d TEMP -päästövaatimusten mukainen dieselmoottori, joten polttoaineenkulutus on aiempaa pienempi. Uusi Santa Fe tarjoaa myös entistäkin enemmän ergonomisesti suunniteltua sisätilaa seitsemälle henkilölle.

Täysin uudessa Santa Fessa on kattava valikoima innovatiivisia järjestelmiä, jotka tekevät jokapäiväisestä ajamisesta helppoa ja turvallista. Calm Tech -järjestelmät vähentävät stressiä toimimalla jatkuvasti taustalla ja varmistamalla monin tavoin, että ajaminen on rentouttavampaa – ne avustavat kuljettajaa, tarkkailevat muuta liikennettä ja varmistavat matkustajien turvallisuutta.

Takaluukun avauksen valvontatoiminto varmistaa, että takaluukun avaamiseen on aina riittävästi tilaa esimerkiksi silloin, kun auto pysäköidään perä edellä seinää vasten. Innovatiivinen HTRAC™-nelivetojärjestelmä puolestaan optimoi ohjattavuuden ja kaarreajo-ominaisuudet.

Turvallisuutta ja mukavuutta edistävät myös luokkansa kirkkaimpiin kuuluva 8,5 tuuman HUD-näyttö, kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä sekä turvallisen uloskäynnin avustin, jossa älykäs toiminto havaitsee takaa lähestyvät ajoneuvot ja lukitsee takaovien lapsilukot tilapäisesti, joten matkustajat voivat nousta autosta vasta, kun se on turvallista.

Uusi Santa Fe palkittiin SafetyBest -palkinnolla edistykselliestä Rear Occupant Alert -takamatkustajavaroittimestaan, joka valvoo takaistuimia ultraäänianturien avulla. Näkyviin tulee näytön viesti, jos kuljettaja on poistumassa autosta jonkun ollessa vielä takaistuimella. Jos järjestelmä havaitsee edelleen liikettä takaistuimella kuljettajan poistuttua autosta, se soittaa äänitorvea ja vilkuttaa valoja. Turvallisuudestaan uusi Santa Fe on saanut täydet viisi Euro NCAP -tähteä.

Finaaliin pääsevät kuusi autouutuutta julkistetaan 13.11. Tämän jälkeen tuomaristo pääsee tutustumaan vielä kertaalleen finalisteihin, joiden keskuudesta valitaan Vuoden Auto Suomessa 2020.

Tutustu lisää Hyundai Santa Fe -malliin

Lisää Santa Fe -uutisia

Vuoden Auto Suomessa 2020 -ehdokkaat:

Audi A1
Audi Q3
Audi E-tron
BMW 1-sarja
BMW 3-sarja
BMW X5
BMW X7
Citroën C5 Aircross
DS3 Crossback
Hyundai Santa Fe
Kia XCeed
Lexus UX
Lexus ES
Mazda 3
Mazda CX-30
Mercedes-Benz B
Mercedes-Benz CLA
Mercedes-Benz EQC
Mercedes-Benz GLE
Peugeot 208
Peugeot 508
Porsche 911
Range Rover Evoque
Renault Clio
Seat Tarraco
Skoda Kamiq
Skoda Scala
Subaru Forester
Ssangyong Korando
Tesla Model 3
Toyota Corolla
Toyota Camry
Toyota RAV4
Toyota Supra
Volkswagen T-Cross