Close

Hyundai on ”Turvallisin valinta luokassaan”

Ruotsalainen vakuutusyhtiö Folksam on julkaissut Kuinka turvallinen on autosi 2013 raportin. Hyundain koko mallisto sai luokituksen Turvallisin valinta luokassaan.

Ruotsalainen vakuutusyhtiö Folksam on julkaissut Kuinka turvallinen on autosi 2013 raportin. Hyundain koko mallisto sai luokituksen Turvallisin valinta luokassaan. Hyundai i30 on luokkansa turvallisin ja sijoittui hyvin lähelle kaikkien automallien kärkeä, jossa komeilee Volvo.

Folksamin tutkimustulokset perustuvat lähes 160 000 kolariin, jotka tapahtuivat Ruotsissa vuosina 1994 – 2013 ja jotka on rekisteröity kansalliseen liikenneonnettomuustietokantaan (STRADA). Vammautumisriskejä automallien välillä on verrattu analysoimalla kaikkia törmäyksiä, joita kyseiselle automallille on sattunut. Uusimpien automallien arvioissa tietoja on täydennetty EuroNCAPista.
Folksam on vuodesta 1983 lähtien julkaissut joka toinen vuosi turvallisuusvertailun, joka perustuu analyysiin niistä todellisista liikenneonnettomuuksista, joissa on ollut vakava invaliditeettiin tai kuolemaan johtava riski. Folksam on arvioinut, että tehokas whiplash-suojaus (niskan retkahdusvammojen suojaus, aktiiviset pääntuet), automaattinen hätäjarru ja ajonvakautusjärjestelmä ovat ne järjestelmät, joilla on eniten vaikutusta henkilövahinkojen vähentämiseen.

Hyundai-autot luokassa
”Turvallisin valinta”
EuroNCAP
Aktiivinen
pääntuki 
ESP
Autojarru
Turvallisin
valinta
Hyundai i20
*****

2009
+

+

+
Hyundai ix20
***** 

2011

+

+

+
Hyundai i30
***** 

2012

+

+

+
Hyundai i40
***** 

2011

+

+

+
Hyundai ix35
***** 

2010

+

+

+
Hyundai Santa Fe
***** 

2012

+

+

+

Vuodesta 2009 lähtien EuroNCAPin kriteerit ovat kiristyneet vuosittain, joten viiden tähden saavuttaminen on uusille autoille aina vaikeampaa.

Lue koko raportti:
http://www.folksam.fi/fi/kuinka-turvallinen-on-autosi-2013