Close

Hyundai myynyt viisi miljoonaa autoa Euroopassa

Hyundai on myynyt viisi miljoonaa ajoneuvoa Euroopan automarkkinoilla sen jälkeen, kun yhtiö toi markkinoille ensimmäisen Hyundai Pony-mallin vuonna 1977.

Hyundai on myynyt viisi miljoonaa ajoneuvoa Euroopan automarkkinoilla sen jälkeen, kun yhtiö toi markkinoille ensimmäisen Hyundai Pony-mallin vuonna 1977. Myyntivauhti on sittemmin kasvanut tasaisesti huipentuen merkittävään kysynnän kasvuun, sillä viimeisin miljoona autoa myytiin vain kolmessa vuodessa. Viimeisen 27 kuukauden ajan Hyundain myynti on suoriutunut Euroopan automarkkinoiden myyntitrendiä paremmin. Suomessa Hyundai pitää hallussaan 3,6 prosenttia henkilöautomarkkinoista vuoden ensimmäisen viiden kuukauden osalta. Yhteensä 2 121 kappaleen myynnillään kasvua on kertynyt edellisvuoteen peräti 83 %.

Vuonna 1996 Hyundai rikkoi ensimmäisen miljoonan ajoneuvon myynnin Euroopassa, toisen miljoonan yhtiö saavutti vuonna 2001, kolmannen vuonna 2005 ja neljännen vuonna 2008.

Hyundai i30-malliston esittely vuonna 2007 Euroopassa oli käänteentekevä ja myynnin kehitys nousi aivan uudelle tasolle. i30 oli ensimmäinen erityisesti eurooppalaiseen makuun muotoiltu ja kehitetty Hyundai-malli sekä ensimmäinen i-etuliitteellä varustettu Hyundai-mallinimi. i30-mallia valmistetaan Tsekin tasavallassa, Nošovicen tehtaalla.

i30_low_

i30-mallia on seurannut nopeaan tahtiin uudet i10- ja i20-mallit, sekä kompakti tila-auto ix20 ja ix35 katumaasturi.
Näiden avulla Hyundain markkinaosuus nousi Euroopassa viime vuonna 2,6 prosenttiin.

Allan Rushforth Hyundai Motor Europen ylempi varatoimitusjohtaja ja operatiivinen johtaja kommentoi: Viiden miljoonan myynnin saavuttaminen on upea saavutus Hyundaille, ja se tekee meistä merkittävän tekijän maailman kilpaillummalla automarkkinalla. Mutta tämä on vasta alkua. Tavoittelemme tänä vuonna 3 prosentin markkinaosuutta Euroopassa. Ja pitkällä tähtäimellä odotamme malliemme laadun sekä haluttavuuden vievän meitä kohti seuraavaa viiden miljoonan rajaa paljon lyhyemmässä ajassa.
Hyundai jatkaa vahvaa panostustaan vastatakseen eurooppalaisten autonostajien odotuksiin. Tuotanto Nošovicen tehtaalla kasvaa tänä vuonna 300 000 autoon, samalla kun yhtiön tutkimus- ja kehityskeskus Saksassa jatkaa työtään dieselteknologian ympärillä joka on jo tuottanut hedelmää valmistamalla luokkansa vähäpäästöisimpiä moottoreita ix20, ix35 sekä i40 –malleihin.
Lisäksi asiakkaat hyötyvät Hyundain ainutlaatuisesta viiden vuoden takuupaketista (Five Year Triple Care), joka sisältää viiden vuoden takuun ilman kilometrirajoitusta, viiden vuoden tieturvan sekä viiden vuoden veloituksettomat kuntotarkastukset määräaikaishuoltojen välillä.

Merkkipaalut:

1977: Hyundai tuo ensimmäisen mallinsa Eurooppaan
1996: Miljoona Hyundai-ajoneuvoa myyty Euroopassa
2000: Hyundai Motor Europe GmbH perustetaan
2004: Saksan Rüsselsheimissa avataan Hyundain tutkimus- kehitys- ja muotoilukeskus.
2006: Hyundai Motor Europen avajaiset Offenbachissa Saksassa
2008: Ensimmäisen eurooppalaisen tehtaan avajaiset: Nošovice, Tsekin tasavallassa
2011: Hyundai esittelee uuden sloganinsa ‘New Thinking. New Possibilities.’

Vuonna 1967 perustettu Hyundai Motor Company möi vuonna 2010 yli 3,6 miljoonaa ajoneuvoa 186 maassa noin 5 300 toimipisteen kautta ja on vuodesta 2007 luokiteltu maailman viidenneksi suurimmaksi autonvalmistajaksi. Vuonna 2001 perustettu Hyundai Motor Finland Oy on osa Simetron Groupia. Viime vuonna Hyundai saavutti Suomen automarkkinoilla 2900 henkilöauton rekisteröinnillä 2,6 %:n markkinaosuuden.