Close

Hyundai mukana Suomen Partiolaisten Johtajatulilla: Neljä autoa kyyditsi vieraita metsäseminaarissa

Suomen Partiolaisten Evolla järjestämän johtajuusseminaarin, Johtajatulien, vieraiden kuljetuksiin oli käytössä neljä Hyundai-henkilöautoa, joista kaksi oli täyssähköautoja, yksi ladattava hybridi ja yksi hyödyntää kevythybriditekniikkaa polttomoottorin rinnalla.

Suomen Partiolaisten järjestämä Johtajatulet toi jopa 3000 johtamisesta ja johtajuudesta kiinnostunutta aikuista Hämeenlinnaan, Evon retkeilyalueelle, jossa ohjelmassa oli metsässä, avoimen taivaan alla järjestetty seminaari.

Tapahtumapaikasta johtuen kuljetukset vaativat erityisiä järjestelyjä. Partion vapaaehtoiset kuljettajat kyyditsivätkin paikalle viitisenkymmentä puhujaa ja muuta vierasta muutaman kilometrin päästä peltoparkista ja myös kauempaa Hämeenlinnan juna-asemalta neljällä Hyundain autolla.

Yksi pääpuhujista oli Suomen ensimmäinen musta kansanedustaja Jani Toivola, jonka ajoi paikalle uudella IONIQ 5:llä Niko Tamminen. IONIQ 5 on Nikolle ensimmäinen ajokokemus sähköautosta.

“HUD-näyttö toimii hienosti ja onhan IONIQ 5 todella hiljainen auto”, Niko pohtii uudenlaista ajokokemusta.

Hyundain sähköautojen liikkuvuuden takasi paikalle väliaikaisesti asennettu pikalatauslaite, jonka toimitti suomalainen Unified Chargers.

Nikon ja muiden kuljettajien lisäksi koko Johtajatulien tapahtumaorganisaatio koostui vapaaehtoisista, joista monet ovat oman alansa ammattilaisia. Myös puhujat esiintyivät ilman palkkiota.

Jani Toivolan lisäksi johtajatulien pääpuheenvuoroja pitivät muun muassa Sitran kestävyysratkaisujen johtaja Mari Pantsar ja aivotutkija Katri Saarikivi, joka pohti esityksessään empatian merkitystä hyvinvoinnin kannalta. Lisäksi paikalla oli noin 300 erilaista johtajuuteen keskittyvää työpajaa ja verstasta.

Johtajatulet järjestetään joka toinen vuosi ja nyt neljättä kertaa. Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä.

Pekka Hyysalo esiintymässä Johtajatulilla. Kuulijat istuvat metsässä ja riippumatoissa.

Pekka Hyysalon työpajassa kuulijat istuivat mättäällä tai loikoilivat riippumatoissa. Kuva: Suomen Partiolaiset / Julius Rantanen