Close

Hyundai mukana sähköautojen taloudellisuusajokilpailussa Nummelassa

Vihdin Nummelan ja Nurmijärven ympäristössä ajetaan 16.10. täyssähköautojen 3. EV-Challenge-taloudellisuusajotapahtuma, jossa on tarkoitus ratkaista kuka on taloudellisin sähköautokuljettaja. Kilpailu ajetaan muun liikenteen joukossa yleisillä ja yksityisillä teillä. Kilpailussa nähdään mukana myös uusia IONIQ 5 -täyssähköautoja ja Kona Electric -täyssähköautoja.

Autoliiton Helsingin Seudun osasto ry ja Sähköautoilijat ry järjestävät lauantaina 16. lokakuuta Vihdin Nummelan ja Nurmijärven ympäristössä täyssähköautojen 3. EV-Challenge-taloudellisuusajotapahtuman. Muun liikenteen joukossa yleisillä ja yksityisillä teillä ajettavassa kilpailussa on tarkoituksena selvittää, kuka käyttää sähköautoaan taloudellisimmin.

Ajettavan reitin kokonaispituus on noin 154 km ja se on jaettu kolmeen jaksoon. Kullekin jaksolle annetaan ajoaika, josta ei saa poiketa. Reitti paljastetaan kilpailijoille sekä tiekirjalla että kartalla. Reitin ja liikennesääntöjen noudattamista valvotaan reittitarkastus- ja muilla valvontapisteillä, ja ajonopeuksia valvotaan tutkan avulla.

Autossa on oltava koko tapahtuman ajan vähintään kaksi nimettyä henkilöä, kuljettaja ja kartanlukija. Kilpailuun osallistuvien autokuntien on selvitettävä kilpailu ilman välilatausta.

Kilpailuun hyväksytyt autot on jaettu kahteen ryhmään: WLTP-normitettuihin autoihin ja autoihin, joista ei ole WLTP-kulutuslukemaa. Tuloslaskenta perustuu auton omasta mittarista kilpailumatkalla todettuun suhteelliseen kulutukseen, jota verrataan prosentteina auton WLTP-kulutukseen (kWh/100km). Pienin kulutus voittaa. Tasatilanteissa auton suurempi omamassa määrittelee voittajan. Muussa tapauksessa sijoitus jaetaan.

Tämän vuoden kilpailuun osallistuu kaikkiaan 43 autokuntaa. Hyundain sähköautoja matkassa on viisi: autotoimittaja Petri Munukka, automyyjä Kari Vaahti ja taloudellisuusajokonkari Markku Lehisto osallistuvat kilpailuun Hyundai IONIQ 5 -autoilla. Securitaksen Juha Korhonen sekä Tekniikan Maailma -lehden tiimi osallistuvat ajoon Hyundai KONA EV-täyssähköautoilla.

Kannustajille ja ajosta kiinnostuneille tiedoksi, että kilpailun lähtö ja maali sijaitsevat Nummelan lentokentällä Vihdissä. Ensimmäinen autokunta starttaa reitille klo 9:32 ja noin klo 11:10 joukkoa vetävä autokunta saapuu Nurmijärven Klaukkalan Monikko-talolle tauolle. Maaliin takaisin Nummelan lentokentälle ensimmäistä autoa odotetaan klo 12:33 alkaen.

Hyundai IONIQ 5 sivusta

Lue lisää