Close

Hyundai Motorsportin Andrea Adamon terveiset: Pysytään positiivisina!

Hyundai Motorsportin matkustava henkilökunta palasi lyhennetyn Meksikon rallin jälkeen kotiin Eurooppaan. Tallipäällikkö Andrea Adamon mukaan tiimissä voidaan olosuhteisiin nähden hyvin.

– Tällä hetkellä maailmassa on moottoriurheilua tärkeämpää ratkottavaa, joten sopeutamme toimintaamme asioiden tärkeysjärjestykseen ja vallitsevaan tilanteeseen. Yritämme tehdä oman pienen osamme tukeaksemme kotona olevia ihmisiä: haluamme jakaa Hyundai-sisältöjä ja tarjota niiden avulla mahdollisuuden pieneen taukoon päivittäisistä tragedioista ja huolenaiheista, kertoo tallipäällikkö Andrea Adamo Hyundai Motorsportin kuulumisista.

Yrityksen kotipaikassa Baijerissa on julistettu ulkonaliikkumiskielto, joka rajoittaa myös yritystoimintaa. Hyundai Motorsportilla rajoituksiin valmistauduttiin jo etukäteen, henkilöstön terveys ja hyvinvointi ovat etusijalla.

Hyundain Motorsport-tiimissä työskentelee yli 250 työntekijää yli 27 maasta. Työnantajan puolesta heille haluttiin tarjota mahdollisuus palata koteihinsa ennen tilanteen pahenemista.

– Luomme etätyökulttuuria ja pyrimme tekemään sen, mitä tällaisessa tilanteessa pystymme. Onneksi nykyään viestintä digitaalisten välineiden avulla on edistyksellistä ja tehokasta. Järjestämme silloin tällöin palavereja, teemme töitä verkossa ja pidämme toisiamme ajan tasalla. Pyrimme ottamaan rauhallisesti ja olemaan valmiina sitten, kun taas alkaa tapahtua – ennemmin tai myöhemmin niin käy, Adamo kertoo tiiminsä tilanteesta. – Tällä hetkellä maailmassa on kuitenkin moottoriurheilua tärkeämpää ratkottavaa, joten sopeutamme toimintaamme asioiden tärkeysjärjestykseen ja vallitsevaan tilanteeseen.

Aiemmin maaliskuussa ajettu Meksikon ralli päätettiin yhteisellä sopimuksella lyhentää mm. siksi, että ralliorganisaatiot pystyivät tuomaan henkilökuntansa takaisin koteihinsa Eurooppaan.

– Joskus on tärkeää olla vähemmän itsekäs ja osata katsoa isompaa kuvaa, toteaa Adamo.

Adamon mukaan koko WRC-sarjan kilpailukauden 2020 alku on ollut poikkeuksellinen. Kauden avannut Monte Carlon osakilpailu on ainoana toteutunut suunnitelmien mukaan. Ruotsin rallin toteutumista saatiin jännittää pitkään lumettoman talven vuoksi – pehmeät tiet eivät olisi kestäneet rallia, joten osakilpailua jouduttiin lyhentämään reilusti.

Andrea Adamo Meksikon rallissa 2020

– Nyt olen jatkuvasti yhteydessä henkilökuntaamme ja kuljettajiimme. Pyrin pitämään kaikki ajan tasalla tilanteesta. Positiivista voidaan nähdä ainakin siinä, että olen nyt varmasti enemmän yhteydessä heidän kanssaan. Me kaikki kuulumme tähän tiimiin ja olemme tässä tilanteessa yhdessä.

Entä Adamo itse – onko hän saanut otettua aikaa itselleen?

– Valehtelisin, jos sanoisin työskenteleväni täysillä tässä tilanteessa. Onnekseni asun pienessä syrjäisessä kylässä ja pääsen suoraan kynnykseltäni metsään. Pyrin huolehtimaan kunnostani ja pysymään terveenä. Nyt on tärkeää pitää huolta itsestään.

– Yritämme tehdä oman pienen osamme tukeaksemme kotona olevia ihmisiä: haluamme jakaa Hyundai-sisältöjä ja tarjota niiden avulla mahdollisuuden pieneen taukoon päivittäisistä tragedioista ja huolenaiheista. Emme tiedä, milloin tilanne normalisoituu, joten meidän kaikkien on pysyttävä positiivisina ja hoidettava ne asiat, jotka voimme.