Close

Hyundai Motorsport teki jatkosopimukset Thierry Neuvillen ja Ott Tänakin kanssa

Hyundai Motorsport on allekirjoittanut monivuotiset jatkosopimukset rallin MM-sarjaan nykyisten kuljettajiensa Thierry Neuvillen ja Ott Tänakin kanssa.

Uudet, vuoden 2022 alusta voimaan astuvat kuljettajasopimukset vahvistavat Hyundai Motorsportin sitoutumista rallin MM-sarjaan ja luovat vakautta ja jatkuvuutta tallin toimintaan. Molemmille kuljettajille on varattu merkittävä rooli ensi vuoden alusta MM-sarjassa käyttöönotettavan hybridiaikakaudelle suunnitellun uuden Rally1-auton kehitystyössä.

Hyundai Motorsportin ilmoitus vahvistaa rallin MM-sarjassa kaksi edellistä valmistajien maailmanmestaruutta voittaneen mestaritallin halua työskennellä myös tulevaisuudessa lajin kahden lahjakkaimman ja nopeimman kuljettajan kanssa.

Tällä hetkellä kuljettajien MM-pisteissä toisena ajavalla belgialaisella Thierry Neuvillellä on ollut Hyundai Motorsportin MM-toiminnoissa viimeisten seitsemän vuoden aikana keskeinen rooli. Hän on auttanut tallia saavuttamaan monia tärkeitä virstanpylväitä, kuten tallin ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton vuoden 2014 Saksan MM-rallissa ja kaikkiaan 13 MM-rallivoittoa sekä kaksi valmistajien mestaruutta. Belgialaisella on vankka kokemus jokaisesta Hyundai Motorsportin rakentamasta WRC-autosta aina ensimmäisestä i20 WRC:sta nykyiseen i20 Coupe WRC:iin.

Rallin maailmanmestari Viron Ott Tänak liittyi Hyundai Motorsportille viime vuonna. Virolaiskuljettaja voitti Viron MM-rallin sekä helmikuussa ensimmäistä kertaa ajetun MM-tason Arctic Rally Finlandin.Ott Tänak poronsarvipokaalin kanssa podiumilla

Vahvistamalla kuljettajiensa jatkosopimukset jo toukokuussa, Hyundai Motorsport pääsee kehittämään ja testaamaan täydellä teholla hybridiaikakauden uutta Rally1-autoa, joka perustuu Hyundai i20 N-automalliin.

Hyundai Motorsportin tallipäällikkö Andrea Adamo on jatkosopimuksiin erittäin tyytyväinen.

”Olemme iloisia voidessamme jatkaa Thierryn ja Ottin kanssa työtämme vuoden 2021 jälkeen monivuotisilla sopimuksilla. Työskentely kahden lahjakkaan kuljettajan kanssa jatkossakin osoittaa päättäväisyytemme ja pyrkimyksemme menestyä MM-rallissa, ja samalla se alleviivaa Hyundain vahvaa sitoutumista MM-rallin uuteen hybridiaikakauteen vuonna 2022 ja siitä eteenpäin. Aloitamme uuden Rally1-automme testausvaiheen yhdessä Thierryn ja Ottin kanssa lähitulevaisuudessa. Emme voi myöskään unohtaa, että meillä on yhdessä vielä työtä tehtävänä kauden 2021 tavoitteiden toteuttamiseksi”.