Close

Hyundai Motorsport nimitti Theirry Neuvillen kaudelle 2014

Hyundai Motorsport vahvisti liittymisensä rallin maailmanmestaruussarjaan ja nimesi nousevan WRC- tähden, Thierry Neuvillen, rallitallinsa ykköstykiksi ensi vuodesta alkaen.

Hyundai Motorsport vahvisti liittymisensä rallin maailmanmestaruussarjaan ja nimesi nousevan WRC- tähden, Thierry Neuvillen, rallitallinsa ykköstykiksi ensi vuodesta alkaen. 25-vuotias Neuville on esittänyt erinomaisia otteita kuluvan vuoden MM-sarjassa ja allekirjoitti nyt usean vuoden mittaisen sopimuksen Hyundai Motorsportin kanssa. Pitkä sopimus kuvastaa kummankin sopijaosapuolen sitoutumista pitkäjänteiseen työhön WRC-sarjassa.

”Olen innoissani voidessani ilmoittaa, että olemme saaneet Thierry Neuvillen kuljettajaksi uuteen WRC-tiimiin,” sanoo Hyundai Motorsportin tallipäällikkö Michel Nandan. ”Allekirjoittamalla sopimuksen Thierryn kaltaisen lahjakkuuden kanssa, osoitamme että Hyundain WRC-sitoutuminen on vakava ja tähtää pitkäaikaiseen toimintaan. Halusimme nuoren ja lahjakkaan kuljettajan. Tämä on samalla suuri arvostuksen osoitus koko tiimille siitä työstä, jota he ovat menestyksekkäästi tehneet lyhyessä ajassa.”

Neuville ja kartanlukijansa Nicolas Gilsoul ajavat uudella i20 WRC-ralliautolla kaikki 13 WRC-kilpailua kaudella 2014. Kausi alkaa tammikuussa legendaarisella Monte Carlo -rallilla. Uusi kausi on belgialaiselle kolmas peräkkäinen WRC-sarjassa. Neuvillen kokemus tulee olemaan Hyundai Motorsportille arvokas, kun tiimi aloittaa ensimmäisen täyden WRC-kautensa autolla ja tiimillä, jotka on kehitetty nollasta nykypisteeseen vajaassa vuodessa.

thierry-neuville_131105_

”Olen iloinen voidessani liittyä Hyundai Motorsportin riveihin 2014 MM-sarjaan,” Thierry Neuville sanoo. ”Uskon Hyundain Motorsportin soveltuvan minulle täydellisesti, koska se on nuori, nouseva ja kunnianhimoinen valmistajatiimi, jolla on pitkän tähtäyksen suunnitelmat menestykseen. Tiimin valmius on tehnyt minuun vaikutuksen, samoin heidän lähestymistapansa tähän urheiluun ja heidän selkeä potentiaalinsa. Toivon, että kahden vuoden kokemukseni WRC:ssä koituu tiimille hyödyksi rakentaessamme harmonista kumppanuutta. Tiedämme, että meillä on paljon opittavaa ensimmäisen kautemme aikana, mutta olen vakuuttunut, että meillä on edessämme menestyksekäs tulevaisuus.”

Kahtena WRC-kilpailukautenaan Neuville on ajanut 32 rallia. Hän sijoittui seitsemänneksi 2012 mestaruustuloksissa, joka antoi hänelle hyvän ponnistuspohjan 2013 kaudelle. Tällä kaudella hän on ajanut neljästi peräkkäin toiseksi (Italia, Suomi, Saksa ja Australia) ja kahdesti sijoittunut kolmanneksi (Meksiko ja Kreikka). Kun sarjasta on vielä yksi kilpailu ajamatta, Thierry Neuville pitää hallussaan MM-sarjan toista sijaa.

i20-wrc-october-gravel-test-2_