Close

Hyundai Motor Group rakennuttaa Kiinaan ensimmäisen polttokennotehtaansa Korean ulkopuolella

Hyundai Motor Group -konserni on käynnistänyt hankkeen ensimmäisen Korean ulkopuolelle sijoittuvan polttokennojärjestelmiä valmistavan tehtaansa rakentamiseksi. HTWO Guangzhou -tehdasinvestointi edistää konsernin globaalia vetyalan johtajuutta ja tukee sen tavoitteita mennä mukaan Kiinan nopeasti kehittyvään vetyteollisuuteen.
  • Konsernin ensimmäinen Korean ulkopuolelle sijoitettava polttokennojärjestelmiä valmistava laitos, HTWO Guangzhou, rakennetaan Guangdongin alueelle
  • Guangdongin maakunnan sihteeri Li Xi, maakunnan kuvernööri Ma Xing Rui ja Hyundai Motor Groupin hallituksen puheenjohtaja Euisun Chung osallistuivat rakennusprojektin virtuaaliseen käynnistysseremoniaan
  • HTWO Guangzhou tuottaa aluksi 6 500 polttokennojärjestelmää vuodessa, ja tavoitteena on lisätä kapasiteettia vähitellen kysynnän mukaan
  • Tehdaslaitos on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2022 jälkipuoliskolla
  • Investoinnit edistävät Hyundai-konsernin maailmanlaajuista johtajuutta vetyalalla ja tukevat sen menemistä mukaan Kiinan nopeasti kasvavaan vetyteollisuuteen
  • Konserni auttaa vahvistamaan vetytaloutta ja toteuttamaan maailmanlaajuisen hiilineutraaliuden

Hyundai Motor Group -konserni on käynnistänyt hankkeen ensimmäisen Korean ulkopuolelle sijoittuvan polttokennojärjestelmiä valmistavan tehtaansa rakentamiseksi. HTWO Guangzhou -tehdasinvestointi edistää konsernin globaalia vetyalan johtajuutta ja tukee sen tavoitteita mennä mukaan Kiinan nopeasti kehittyvään vetyteollisuuteen.

Virtuaaliseen aloitusseremoniaan osallistuivat Guangdongin maakunnan sihteeri Li Xi ja Guangdongin maakunnan kuvernööri Ma Xing Rui, jotka liittyivät tilaisuuteen Guangzhou Yuexiun kansainvälisestä kongressikeskuksesta Kiinasta. Hyundailta tilaisuuteen osallistuivat Hyundai Motor Groupin hallituksen puheenjohtaja Euisun Chung sekä Hyundain polttokennokeskuksen johtaja ja varatoimitusjohtaja Saehoon Kim. He liittyivät mukaan Hyundai Motorstudiosta Goyangista Korean puolelta.

”HTWO Guangzhoun perustaminen on merkittävä lähtölaukaus Hyundai Motor Groupin polttokennojärjestelmien HTWO-tuotemerkille. Konserni johtaa määrätietoisesti puhtaan liikkuvuuden innovaatioita strategisten kumppanuuksiensa, huippuluokan teknologiansa, vetyliiketoiminnan kyvykkyytensä ja alaan liittyvän asiantuntemuksensa avulla”, sanoo puheenjohtaja Chung.

Vetyliiketoiminta vahvistuu HTWO Guangzhoun avulla

Hyundai Motor Group nimesi tulevan tuotanto- ja myyntikeskuksensa HTWO Guangzhouksi oman polttokennojärjestelmien tuotemerkkinsä mukaan. HTWO-nimi on johdettu vetymolekyylin kemiallisesta merkistä H2 samalla kun se edustaa myös sanoja “Hydrogen” eli vety ja “Humanity” eli inhimillisyys, jotka ovat konsernin polttokennoliiketoiminnan peruspilareita.

HTWO Guangzhou rakennetaan Guangzhoun kehittämisalueelle Guangdongin maakuntaan Kiinaan, ja rakennushankkeen on määrä valmistua vuoden 2022 toisella puoliskolla. Kokonaisuus sisältää polttokennojärjestelmiä valmistavan tehtaan ja innovaatiokeskuksen, ja alueen koko on 207 000 neliömetriä.

Tehtaan vuotuinen tuotantotavoite on 6 500 yksikköä, ja tavoitteena on lisätä tuotantokapasiteettia vähitellen Kiinan markkinatilanteen ja maan hallinnon linjausten mukaisesti.

Hyundai-konserni aikoo ottaa johtoaseman hiilineutraaliuden saavuttamisessa vahvistamalla maailman johtavien vetypolttokennojärjestelmien tuotantoa ja tuomalla ne energialähteiksi useille teollisuudenaloille.

Kohti kestävää vety-yhteiskuntaa

Vuonna 2018 Hyundai Motor Group ilmoitti aikovansa laajentaa tuotantokapasiteettiaan 700 000 vetypolttokennojärjestelmään vuodessa vuoteen 2030 mennessä. Tavoite on konsernin keskipitkän ja pitkän aikavälin vetytiekartan, Fuel Cell Vision 2030:n, mukainen.

Strategisilla kumppanuuksilla ympäri maailmaa sijaitsevien vety-, energia- ja logistiikkayritysten kanssa konserni on laajentanut polttokennojärjestelmäliiketoimintaansa, nopeuttanut vety-yhteiskunnan kehittämistä ja luonut perustan HTWO-tuotemerkille tähdäten aluksi vilkkaisiin keskittymiin ─ Koreaan, Eurooppaan, Kiinaan ja Yhdysvaltoihin.

Tuotuaan vuonna 2013 markkinoille maailman ensimmäisen suursarjatuotantona valmistetun polttokennoauton, ix35:n, konserni on laajentanut polttokennokäyttöisten malliensa valikoimaa. Nämä autot, kuten Hyundai NEXO, XCIENT -kuorma-auto ja polttokennolla varustettu sähköbussi, ovat päästöttömiä liikkumisratkaisuja. Hyundai on myös sitoutunut edistämään siirtymistä kohti puhdasta energiaa toimimalla maailmanlaajuisessa vetyneuvostossa. Se on johtavien energia-, kuljetus- ja teollisuusyritysten yhteenliittymä, jonka jäsenillä on yhteinen visio ja pitkäaikaiset tavoitteet vedyn hyödyntämiseksi.