Close

Hyundai Kona Vuoden Auto Suomessa 2024 -finaalissa

Täysin uusi Hyundai Kona on päässyt 32 automallin joukosta kuuden parhaan finalistin joukkoon kilpailemaan nyt kymmenettä kertaa järjestettävästä Vuoden Auto Suomessa -palkinnosta. Suomalaiset auto- ja liikennetoimittajat valitsevat vuosittain kaikista autouutuuksista mielestään parhaan kaksiosaisessa äänestyksessä. Tärkeimpänä äänestyskriteerinä pidetään rahalle saatavaa vastinetta.

Ensimmäisen äänestyskierroksen viisi parasta erottuivat selvästi omaksi joukokseen. Automerkeittäin tarkasteltuna Hyundai jakoi toisen sijan yhden äänen erolla eniten äänestettyyn autoon.

”Aiempaa merkittävästi suurempi Kona tarjoaa äärimmäisen kovan hinta-laatusuhteen. Se on tarjolla niin täyshybridinä kuin täyssähköisenä mallina. Merkittävää on myös Kona Electricin alkaen-hinta, jonka olemme onnistuneet painamaan 39 990 euroon”, Hyundai Motor Finlandin toimitusjohtaja Esa Kurikka iloitsee finaalipaikasta.

Kasvaneiden mittojen ohella täysin uusi Kona on saanut lukuisan määrän modernia teknologiaa sekä mukavuus- ja turvallisuusvarusteita, jollaisia ei ole totuttu näkemään vielä edes kalliimmissa automalleissa. Autoon on saatavana esimerkiksi Hyundai Digital Key 2 Touch, joka mahdollistaa älypuhelimen- tai kellon käyttämisen auton avaimena. Avain on mahdollista jakaa helposti jopa kolmelle henkilölle yhtä aikaa.

Kona on myös Hyundai-konsernin ensimmäinen automalli, jossa on täysin uusi Connected Car Navigation Cockpit (ccNC) -käyttöjärjestelmä. Se tukee auton kaikkien ohjelmistojen osalta OTA-etäpäivityksiä (Over-the-Air) kuin myös erilaisia On-Demand-sovelluksia. Täysin uuden Konan myötä Hyundai tarjoaa uusimman version päivitetyistä Bluelink® Connected Car -palveluistaan, jotka tarjoavat erilaisia älypuhelimella etäohjattavia kehittyneitä ominaisuuksia.

Crossover-mallisen Konan suunnittelu on toteutettu täyssähköinen automalli edellä, ja uudistuksissa on otettu kaikilta merkittäviltä osin asiakkailta saatu palaute huomioon.

Paljon toivottu akuston esilämmitys, jonka voi nyt kytkeä myös manuaalisesti päälle, tekee matkanteosta suomalaisissa olosuhteissa joutuisampaa. Myös sähköauton latausluukku on lämmitetty, ja latausporttiin liitettävällä V2L-adapterilla (Vehicle-to-Load) pystyy ottamaan autosta virtaa ulos jopa 3,6 kW:n teholla.

Arkikäytettävyyttä parantaa noin 30 prosentilla kasvanut tavaratila, joka on nyt perusasennossaan 466 litraa. Sähkömallissa myös etukonepellin alta löytyy 27 litran suljettava tavaratila esimerkiksi latausjohdoille. Monipuoliset kuljetustarpeet helpottuvat 40:20:40-suhteessa alas taitettavien takaselkänojien ansiosta. Takamatkustajille on tullut edellismalliin verrattuna peräti 7,7 senttimetriä enemmän jalkatilaa.

Hyundai Kona Electric

Kona on varustettu alan uusimmilla turvallisuusjärjestelmillä. Hyundai Smart Sense -turvallisuusominaisuudet pitävät sisällään esimerkiksi Highway Driving Assist 2.0 -järjestelmän, jossa yhdistyvät älykäs navigaatiopohjainen vakionopeudensäädin ja kaistallapitoavustin. FCA 2.0 -järjestelmä tarkkailee auton ympäristöä ja tunnistaa törmäysriskejä erilaisissa tilanteissa. Blind-spot View Monitor -järjestelmä aktivoituu suuntavilkun kytkemisen yhteydessä, jolloin kuljettajalle näytetään mittaristossa sivupeileihin sijoitettujen kameroiden välittämää kuvaa katvealueesta.

”Kuluvan vuoden aikana Hyundain ensirekisteröinneistä Suomessa lähes puolet on ollut täyssähköautoja. Uusi Kona on loistava esimerkki edistyksellisestä teknologiastamme, joka on käyttäjäystävällisesti ja näyttävästi suunniteltua. Kestävien tuotteiden ansiosta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme viiden vuoden kilometrirajoituksettoman takuun, sekä hiljattain uudistuneen premium-tasoisen Hyundai Tieturva Plus -matkanjatkamispalvelun”, Kurikka sanoo.

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n järjestämällä Vuoden Auto Suomessa -valinnalla on juhlavuosi, sillä vuoden tärkein uutuus valitaan nyt 10. kerran. Arvonimestä kilpailevat edellisen vuoden marraskuun alun ja kuluvan vuoden lokakuun lopun välillä myyntiin tulleet uutuusmallit. Tärkeimmät valintaperusteet voittajalle ovat rahalle saatava vastine, edistyksellinen tekniikka ja turvallisuutta lisäävät uudet varusteet.

Vuoden Auto Suomessa 2024 -kilpailun voittaja julkistetaan 14.12. Auto- ja liikennegaalassa Järvenpään Aino Areenalla.

Tutustu Kona Hybridiin ja Kona Electriciin tarkemmin.