Close

Hyundai kehittää sähköautoille uutta mullistavaa alustarakennetta

Hyundai Motor Group ja Canoo ovat aloittaneet yhteistyön tavoitteenaan on kehittää täyssähköautoille erikokoisten henkilöautojen valmistamisen mahdollistava alustaratkaisu. Alustaratkaisu yksinkertaistaa autojen suunnittelua ja nopeuttaa uusien mallien tuomista markkinoille.

Hyundai Motor Group ja Canoo yhteistyöhön

Hyundai Motor Group ja yhdysvaltalainen Canoo ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tavoitteena on kehittää täyssähköautoille alustaratkaisu, joka mahdollistaa erikokoisten henkilöautojen valmistamisen yhteneväiselle perusrakenteelle.

Canoon kehittämä ratkaisu koostuu skeittilautaa muistuttavasta alustarakenteesta, jonka päälle voidaan joustavasti suunnitella erikokoisia ja erilaisiin käyttötarkoituksiin suunnattuja korimalleja.   Alustarakenne pitää sisällään kaikki sähköauton tarvitsemat tärkeimmät komponentit, kuten akuston ja voimalinjan. Yhtenäinen perusrakenne yksinkertaistaa autojen suunnittelutyötä ja koituu myös kuluttajien hyödyksi tuomalla säästöä tuotantokuluihin ja edelleen kuluttajahintoihin. Lisäksi markkinoiden muutoksiin voidaan reagoida nopeammin, kun saman sähköisen rakenteen päälle voidaan suunnitella joustavasti erilaisia matkustamoja.

”Olemme vaikuttuneita siitä, kuinka nopeasti ja tehokkaasti Canoo suunnitteli heidän innovatiivisen täyssähköisen ajoneuvorakenteen. Yritys sopii loistavasti tekniikkakumppaniksi Hyundai Motor Groupille, josta on tulossa edelläkävijä tulevaisuuden liikkuvuuspalveluissa”, Hyundai Motor Groupin tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja kertoo Albert Biermann.

Canoo esitteli ensimmäisen sähköajoneuvonsa syyskuussa 2019, vain 19 kuukautta yrityksen perustamisen jälkeen. Uudenlainen, sähköajoneuvon tärkeimmät komponentit sisältävä, yhtenäinen alustaratkaisu haastaa autoteollisuuden perinteisiä tuotantotapoja.

”On suuri kunnia saada auttaa Hyundain kaltaista maailmanlaajuista autovalmistajaa uudenlaisten sähköautoratkaisujen sekä tulevaisuuden automallien kehittämisessä”, Canoon johtaja Ulrich Kranz sanoo.