Close

Hyundai julkaisi ensimmäiset kuvat täysin uudesta IONIQ 5 -täyssähköautosta

Hyundai on tänään julkaissut ensimmäiset kuvat odotetusta täysin uudesta IONIQ 5 -mallista. Uutuus on keskikokoinen CUV ja se on Hyundain uuden, pelkästään täyssähköautoihin keskittyvän, IONIQ-brändin ensimmäinen automalli.
  • Hyundain täyssähköautojen suunnittelu kokee Ioniq 5 -mallin myötä perustavanlaatuisen uudistuksen
  • Täysin uusi Ioniq 5 erottuu muista tielläliikkujista ”Parametric Pixels” -designteemallaan
  • Uutuus saa maailman ensi-iltansa online-tapahtumassa helmikuussa 2021

IONIQ 5 on Hyundai-konsernin ensimmäinen automalli, joka toteutetaan täysin uudelle Electric-Global Modular Platform (E-GMP) -täyssähköautoalustalle. Innovatiivinen E-GMP-alusta on tarkoitettu yksinomaan seuraavan sukupolven akkukäyttöisille sähköautoille, ja sen voidaan katsoa aloittavan Hyundain uuden puhtaan liikkuvuuden aikakauden.

IONIQ 5 tiiseri sivu

Täysin uuden IONIQ 5 -mallin keulalla ovat pikselimäiset ”Parametric Pixels” -valot, jotka antavat myös viitteitä auton sisällä olevaan digitaaliseen tekniikkaan. Uutuuden muotoilu on erottuva, puhdaslinjainen ja huipputekninen. Ilmanvastuksen pienentämistä ajatellen suunnitellut 20 tuuman vanteet toistavat Parametric Pixel -designteemaa, ja ovat samalla Hyundain kaikkien aikojen suurimmat sähköautolle suunnitellut vanteet.

Auton sisällä on käytetty ympäristöystävällisiä materiaaleita, mikä kuvastaa Hyundain sitoutumista tarjoamaan asiakkailleen uusia ympäristöystävällisiä ja kehittyneitä liikkumisratkaisuja.

IONIQ 5 tiiseri taka

Hyundai on julkaissut myös kolme ”viiden minuutin haaste” -videota, joissa kerrotaan uuden IONIQ 5 -mallin erittäin nopeasta latauskykyvystä, jonka avulla sillä voi ajaa yli 100 km vain 5 minuutin latauksella. Auton latausnopeuden ‒ älypuhelimen, kannettavan tietokoneen ja kameran – joita kutakin ladattiin viisi minuuttia ja seurattiin, mikä niistä kestää pisimpään.

Täysin uusi IONIQ 5 saa maailman ensi-iltansa online-tapahtumassa helmikuussa 2021.