Close

Hyundai julkaisee uusilla ominaisuuksilla päivitetyn version palkitusta Bluelink-sovelluksesta

Hyundai on julkistanut uuden version palkitusta auton etähallintaan suunnitellusta Bluelink-älypuhelinsovelluksesta. Bluelinkin uusin versio tarjoaa aiempaa selkeämmän käyttöliittymän ja useita uusia ominaisuuksia, jotka parantavat asiakaskokemusta.

Aiemmin tänä vuonna Hyundai voitti 2021 iF Design Award -palkinnon Bluelink-sovelluksellaan. Nyt yhtiö on julkaissut sovelluksen päivitetyn version, joka tuo mukanaan täysin uuden ulkoasun ja käyttäjäystävällisemmät ikonit. Lisäksi uusi sovelluksen ulkoasuteema vastaa uuden IONIQ 5 -täyssähköauton tietoviihdejärjestelmän ilmettä. Myös Bluelink-sovelluksen toiminnallisuutta on paranneltu takaamaan sen, että Hyundain asiakkaat voivat nauttia saumattomasta käyttäjäkokemuksesta ajaessaan tai ladatessaan autoa.

Bluelinkin uudistetun kotinäkymän voi muokata nyt täysin itselleen sopivaksi. Kotinäkymässä on tärkeimpien toimintojen lisäksi esillä asiakkaan puhelimeen paritetun auton kuvake. Käyttäjät pääsevät useimmin käytettyihin toimintoihin, esimerkiksi auton etähallintaan ja säätietoihin, helposti käsiksi samalta sivulta.

Hyundain täyssähköauton omistajille Bluelinkistä löytyy uusi sähköenergian kulutuksen seuranta -toiminto (EV Energy Usage). Se mahdollistaa energiankulutuksen, matkojen ja jarrutusenergiantalteenoton seuraamisen jälkikäteen.

Toinen uusi toiminto on Vehicle Control -toiminto, jonka avulla käyttäjä voi lukita auton ovet tai kytkeä ilmastoinnin päälle suoraan puhelimen sovelluksesta käsin. Täyssähköauton omistavat asiakkaat pystyvät puolestaan hallitsemaan latauksen ajastuksia etänä sovelluksesta käsin. Tämä mahdollistaa esimerkiksi edullisemman yösähkön helpon hyödyntämisen.

Bluelink-sovelluksen käyttöä on helpotettu myös mahdollistamalla sovelluksen avaaminen puhelimen kasvojen- tai sormenjälkitunnistusta käyttämällä. Lisäksi käyttäjät pystyvät yhdellä kirjautumisella Hyundai-tililleen käyttämään useita palveluita, kuten Bluelink- ja tulevaisuudessa Charge myHyundai -sovelluksia.

Bluelink tarjoaa käyttäjilleen jatkossakin alan parhaita auton etäkäyttötoimintoja, kuten auton paikantamisisen Find My Car -toiminnolla. Lisäksi Bluelink ilmoittaa hälytysviestillä, mikäli käyttäjä unohti lukita autonsa ovet.

Bluelink-sovelluksen kautta on mahdollista luoda autolle myös kaksi käyttäjäprofiilia sekä vierailijaprofiili. Toiminto tallentaa käyttäjän asetukset muun muassa navigoinnin sekä tietoviihdejärjestelmän osalta.

Uusi päivitetty Bluelink-sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Hyundai asiakkaille Google Play Store ja Apple App Store -sovelluskaupoista.