Close

Hyundai juhli voittoa Ruotsin MM-rallissa

Thierry Neuville sujutteli lopulta kisan ykköseksi vaivatta. Eroa toiseksi ehtineeseen Craig Breeniin kertyi 19,8 sekuntia.

Kamppailu oli kovaa vielä lauantai-iltapäivänäkin, kun eroa oli vain muutamia sekunteja. Sunnuntaiaamuna ero kutistui kertaalleen noin kahdeksaan sekuntiin, kunnes Neuville teki eroa lisää ja varmisti ensimmäisen ykköstilansa Ruotsissa.

Neuville jahtaa yhä ensimmäistä maailmanmestaruuttaan, joten pisteet Ruotsista olivat erittäin tärkeitä tuota tavoitetta ajatellen. Neuville siirtyi voitollaan MM-sarjan kärkeen.

– Mahtava tulos. Kauden alku Monte Carlossa oli pettymys, mutta emme antaneet sen masentaa. Pysyimme keskittyneinä ja tavoittelimme huipputulosta Ruotsista. Tiesimme haastajien olevan kovia, mutta halusimme myös iskeä takaisin. Taustallamme työskentelee joka päivä iso joukko ihmisiä, jotta meillä olisi kilpailukykyinen auto. Tämä voitto on juuri heille, Neuville hehkutti.

Kolmanneksi ennätti Andreas Mikkelsen, joka jäi Neuvilesta lopulta 28,3 sekuntia. Norjalainen liittyi Hyundain tiimiin vasta viime syksynä, joten isoin menestys tiimin kanssa on vasta edessä.

– Tunne on fantastinen seistä ensimmäistä kertaa palkintokorokkeella Hyundain väreissä. Yritin vielä Power Stagella, mutta ei se aina onnistu, enkä halunnut missään nimessä riskeerata sijoitustamme. Oli hienoa jakaa tämä menestys tiimin kanssa, ja nähdä heidät sarjan kärjessä jo näin varhaisessa vaiheessa, hymyili Mikkelsen.

Tiimin kolmatta autoa ajanut Hayden Paddon sijoittui hyvin hänkin. Paddon oli rallin viides ja jäi 54,4 sekuntia voittoon ajaneesta Neuvillesta.

Jari Huttunen toi i20 R5-autonsa lauantaisen ulosajon jälkeen vain varmasti maaliin luokan seitsemäntenä. Eroa kuudenneksi ajaneeseen hallitsevan rallicrossin maailmanmestariin Johan Kristofferssoniin jäi vain 0,9 sekuntia.

Miika Wuorela