Close

Hyundai ix35 Fuel Cell

Hyundai ix35 Fuel Cell on maailman ensimmäinen sarjavalmisteinen polttokennoauto, jonka päästöt ovat harmitonta vesihöyryä. Mallin tuotanto aloitettiin yhtiön Ulsanin tehtailla Koreassa vuonna 2013. ix35 Fuel Cell on jo Hyundain neljännen polven polttokennoauto: Santa Fe FCEV esiteltiin vuonna 2000, Tucson FCEV vuonna 2004 ja ix35 FCEV vuonna 2012.

ix35fcev_aussen_940x264

ix35 Fuel Cell on varustettu 100 kilowatin (136 hv) polttokennojärjestelmällä. Autossa tarvittava vety on säilötty 700 barin paineessa tankkiin, polttokenno muuntaa vedyn ja hapen sähköenergiaksi, joka pyörittää sähkömoottoria. Energia varastoidaan 24 kW litium-polymeeri-akkuun, joka on kehitetty yhdessä korealaisen LG Chemicalsin kanssa.
Täyteen ladattu ix35 Fuel Cell –tankkiin mahtuu 5,6 kiloa vetyä, tankin täyttäminen kestää ainoastaan reilut kolme minuuttia. Ajomatka yhdellä tankkauksella on lähes 600 km eli suunnilleen sama kuin perinteisellä polttomoottoriautolla.
Bryssel Motor Show’ssa Hyundai ix35 Fuel Cell -autolle myönnettiin arvostettu FutureAuto 2013 -palkinto. Palkinnon tärkeimpänä perusteena oli, että Hyundai ix35 Fuel Cell on ensimmäinen ja ainoa sarjatuotannossa valmistettu vetyauto maailmassa.

Polttokennon etuna akkuihin ja polttomoottoriin verrattuna ovat mm. hyötysuhde, luotettavuus, koko, äänettömyys, ympäristöystävällisyys ja riippumattomuus fosiilisista polttoaineista.

50 uutta polttokennoautoa Euroopan markkinoille.

Hyundai polttokennoautojen eturintamassa.

Lokakuun aikana Hyundai on tuonut 50 kappaletta ix35 Fuel Cell -autoa toimitettaviksi asiakkaille eri puolilla Eurooppaa. Toimituserä vahvistaa Hyundain johtoasemaa polttokennoautojen valmistajana. Hyundain polttokennoautoja on nyt Euroopassa yli 250 kappaletta, enemmän kuin muiden autovalmistajien vastaavia malleja yhteensä. Autot toimitetaan sekä kuluttaja- että yritysasiakkaille, jotka ovat valinneet tämän Hyundain innovatiivisen polttokennoauton.

Hyundain ix35 Fuel Cell on maailman ensimmäinen sarjatuotannossa valmistettu ja Euroopan markkinoilla saatava vetykäyttöinen auto. Liikenteessä olevilla ix35 Fuel Cell –malleilla on takanaan jo yli 1,2 miljoonaa ajokilometriä, päästöinä vain puhdasta vettä. Vuoden 2015 loppuun mennessä auto on saatavana 13 Euroopan maassa.

Thomas A. Schmid, Hyundai Motor Europen operatiivinen johtaja kommentoi: “Tämä toimituserä nostaa Hyundain johtavaa asemaa polttokennoautojen toimittajana Euroopassa. Kun polttokennoautojemme jakeluverkosto kasvaa nyt 13 maahan, kehitämme myös myynnin ja asiakaspalvelun valmiuksia ja parannamme polttokennoautojen saatavuutta Euroopassa.”

Kun tankkausmahdollisuudet Euroopassa jatkuvasti paranevat, Hyundai laajentaa polttokennoautojen jakeluverkostoa. Hyundai kouluttaa ja varustaa henkilökuntaa polttokennoautojen huoltoon ja korjauksiin varmistaakseen yhdenmukaisen ja korkean tietotason ja korkealuokkaisen asiakaspalvelun.

Hyundain visio on tulla johtavaksi ympäristöystävällisten autojen valmistajaksi vuoteen 2020 mennessä.  Vuonna 2014 asetettiin 20.20.22.2-projektin päämääräksi esitellä 22 vähäpäästöistä mallia vuoteen 2020 mennessä: 12 hybridiä, kuusi plug-in hybridiä, kaksi sähköautoa ja kaksi polttokennoautoa.
Lisätietoja www.fuelcell.eu

 

ix35_fuel_cell_652x320

Hyundai ix35 Fuel Cell saatavana myös Suomeen

ix35 Fuel Cell –autoja voi nyt ostaa myös Suomessa, tällä hetkellä ainoastaan maahantuonnin kautta.
Suomeen on rekisteröity yksi vetykäyttöinen Hyundai ix35 Fuel Cell. Se on kaasuntuottaja, perheyritys Woikosken käytössä. Yhtiö testaa kehittämäänsä vetytankkausasemaa Suomen haastavissa olosuhteissa.

Hyundai ix35 Fuel Cell     71 579 € (autoveroton hinta 68 200 €+ autovero 3 379 €)

Tiedustelut: info@hyundai.fi