Close

Hyundai IONIQ Electric sai täydet pisteet Green NCAP -testissä.

Green NCAP -testi on Euroopan ensimmäinen autotesti, joka mittaa vähäpäästöisyyttä ja energiatehokkuutta oikeassa ajoympäristössä. Suomessa tunnetumpi on Euro NCAP -ohjelma (European New Car Assessment Programme), joka perustettiin vuonna 1997 mittaamaan uusien autojen turvallisuutta.

Ensimmäiset testit on saatu päätökseen ja Hyundai IONIQ electric saavutti testeissä täydet viisi tähteä.

Testin tulokset julkaistiin Brysselissä Vuoden Energiatehokkuus -päivänä 6.3.2019. (World Energy Efficiency Day). Testissä oli mukana 12 ajoneuvoa, Hyundai IONIQ electric sijoittui jaetulle ykkössijalle. Testissä ainoastaan kaksi ajoneuvoa saivat täydet viisitähteä.

Green NCAP -testin loppulausonto:

Hyundai IONIQ electric on sähköauto koko perheelle ja se käyttää 88 kW moottoria voimanlähteenään. IONIQ electricin päästöt ovat luonnollisesti 0, koska polttoainetta ei pala testeissä ja näin auto sai täyden 10 pistettä puhtaan ilman indeksissä. Hiilidioksidipäästöt, tärkeä kasvihuonekaasu, oli myöskin nolla ja energiatehokkuus oli erittäin hyvä. Kulutus pysyi alle 20kWh/100km kaikissa testin olosuhteissa. Testissä oli erittäin vaativia osuuksia moottoritiellä painavamman kuorman kanssa, tämä osuus teki testistä haastavan muille. Hyundai IONIQ electric osoittaa meille, että täyssähköauto on tällä hetkellä vihrein vaihtoehto kaikista autoista mitä tällä hetkellä on saatavilla.

*Nämä kolme mallia noudattaa Euro 6b päästöstandardia, joka on voimassa ajoneuvoille, jotka on rekisteröity ennen lokakuuta 2017. Vuoden 2019 syyskuussa kaikkien autojen tulee noudattaa Euro 6d standardia, joka on huomattavasti tiukempi. Näiden ajoneuvojen uudet mallit tullaan testaamaan seuraavassa Green NCAP -testissä.