Close

Hyundai IONIQ 6 -mallisto laajenee

Hyundai IONIQ 6 -malliston huippuvarustellun Ultimate-varustetason rinnalle tuodaan edullisempi Premium-varustetaso. Takavetoisen 77 kWh 229 hv Premium-varustetason hinta alkaa 57 990 eurosta ja nelivetoisen 77 kWh 325 hv AWD Premium-varustetason 62 990 eurosta. Hinnastouudistuksen myötä malliston verotusarvot alkavat 695 eurosta, ja IONIQ 6 soveltuu aiempaa useamman työsuhdeautoilijan ostoskoriin. Ultimate-varustetason hinnoittelu pysyy ennallaan.

IONIQ 6 on erittäin hyvin varusteltu. Koko mallistossa ovat vakiovarusteina mm. Vehicle-to-Load (V2L) -virran ulosottotoiminto, akuston esilämmitys navigoitaessa pikalatausasemalle, Bluelink-etäkäyttösovellus, lämmitetyt etuistuimet ja takaistuinten reunapaikat, mukautuva vakionopeussäädin, lämmitetty ohjauspyörä, lämpöpumppu, sähkötoiminen takaluukku, älykkäät Matrix-led-ajovalot, etäpysäköintiavustin sekä erittäin kattavat Hyundai SmartSense-turvajärjestelmät.

IONIQ 6 on yksi markkinoiden nopeiten pikalataavista sähköautoista, kiitos innovatiivisen 800 voltin akkujärjestelmän, jonka ansiosta auto on mahdollista ladata 10 prosentista 80 prosenttiin optimaalisissa olosuhteissa vain 18 minuutissa. Auto tukee myös yleisempää 400 voltin pikalatausta sekä AC-latausta. Lisäksi IONIQ 6 tukee nyt myös Plug & Charge -toimintoa, joka mahdollistaa latauksen aloittamisen valituilla suurteholatausasemilla ilman erillistä tunnistautumista. Virtaviivaisen ulkomuotonsa ja muiden energiaa säästävien ratkaisujensa ansiosta IONIQ 6:n toimintamatka on jopa 614 kilometriä WLTP-mittaustavan mukaan.

Uudessa Premium-varustetasossa on vakiovarusteena perinteiset sivupeilit, 18 tuuman Aero-vanteet sekä kangasverhoillut istuimet, joiden kankaasta 46 prosenttia on kierrätetystä polyeteenitereftalaatti- eli PET-langasta valmistettua. Tehdaslisävarustelistalla ovat valittavissa ekoprosessoidulla nahalla verhoillut ja viilennystoiminnolla varustetut istuimet, 20 tuuman kevytmetallivanteet, digitaaliset sivupeilit ja lasikattoluukku.

Sulavalinjainen IONIQ 6 soveltuu myös työsuhdeautoilijalle

Hyundai IONIQ 6 tarjoaa myös työkseen paljon ajaville täydellisen toimiston tien päällä. Auto toimii sekä henkilökohtaisena tilana, jossa voi rentoutua ja palautua, mutta myös modernina työpaikkana V2L-toiminnon, nopean latauksen ja tasaisen keskikonsolinsa vuoksi. Siltamainen keskikonsoli on suunniteltu kannettavaa tietokonetta varten ja siinä on kaksi USB-C-porttia ja yksi USB-A-portti eri laitteiden virransyöttöä varten. Innovatiivisen V2L -toiminnon avulla autosta voi ladata ja syöttää virtaa mihin tahansa sähkölaitteeseen, kannettavista tietokoneista ja puhelimista kameroihin ja tabletteihin tai vaikka kahvinkeittimeen. V2L-pistokkeet sijaitsevat auton ulkopuolella latausportissa sekä toisen rivin istuinten alla. Pistoke on jännitteeltään 220 volttia (teho 3,6 kW). Lisäksi keskikonsolin takaosassa on kaksi USB-C-porttia.

Myös mukavuuden puolesta IONIQ 6 soveltuu niin työ- kuin vapaa-ajan matkustamiseen erinomaisesti. Auton 2 950 mm:n akseliväli tarjoaa yhden Hyundain malliston tilavimmat sisätilat niin etu- kuin takamatkustajillekin. Electric Global Modular Platform (E-GMP) -alusta mahdollistaa autoon myös täysin tasaisen lattian. Etuovista on poistettu painikkeet, mikä tuo etumatkustajille enemmän tilaa sekä tarjoaa lisää säilytystilaa. Etuistuimia voi säätää kahdeksan suuntaan sopivan ajoasennon löytämiseksi, minkä lisäksi vakiovarusteena olevat Relaxation-etuistuimet saa kallistettua napin painalluksella lähes makuuasentoon.

Hyundai IONIQ 6 valittiin vuoden 2023 World Car of the Year -voittajaksi, lisäksi se voitti World Electric Vehicle of the Year ja World Car Design of the Year -palkinnot.