Close

Hyundai IONIQ 6 Autobestin vuoden paras sähköauto 2023

Hyundai Ioniq 5 ja täysin uusi Ioniq 6 ovat saaneet kaksi Autobestin myöntämää tunnustusta. Ioniq 6 äänestettiin Autobestin vuoden sähköauto Ecobest 2023 -palkinnon saajaksi, ja Ioniq 5 lunasti Autobestin Ecobest Challenge 2022 -palkinnon.

Ecobest-palkinto jaetaan ensi vuonna markkinoille tulevien parhaiden sähköautojen kesken. Voittajan äänestää riippumaton tuomaristo, jossa on 31 eri Euroopan maata edustavaa jäsentä, ja jotka ovat autoalan johtavia kirjoittajia ja asiantuntijoita.

Hyundai Motor Groupin Electric-Global Modular Platform (E-GMP) -alustalle rakennettu IONIQ 6 on varustettu joukolla edistyksellisiä tekniikoita. Se tarjoaa pitkän, jopa 614 kilometrin (WLTP), toimintamatkan yhdellä latauksella. 800 V:n huippunopea lataus mahdollistaa jopa 351 kilometrin lataamisen vain 15 minuutissa.

Ioniq 6:n etuna on myös alhainen 0,21:n ilmanvastus, mikä tekee siitä yhden markkinoiden energiatehokkaimmista sähköautoista. Uutuuden sisusta toimii sekä mukavana piilopaikkana että henkilökohtaisena tilana, jossa on runsaasti jalkatilaa, käytännöllisiä ominaisuuksia sekä ekologisesti kestäviä materiaaleja.

Autobest julkisti myös tulokset Ecobest Challenge 2022 -kilpailusta, joka on riippumaton todellinen liikennetesti valtavirran sähköautoille. 350 kW:n pikalataustestissä, jossa kaikki autot latasivat akkukapasiteettinsa 20 prosentista 80 prosenttiin, IONIQ 5 suoriutui toiseksi nopeimmin ja oli kolmanneksi nopeimmin ladannut 100 km toimintamatkaa.

Ioniq-mallistobrändi edustaa Hyundain kasvavaa sitoutumista kestävään kehitykseen ja innovaatioihin sekä yhtiön tavoitetta toimia älykkäiden liikkuvuusratkaisujen tarjoajana.