Close

Hyundai IONIQ 5:lle jälleen menestystä: Paras perheauto reissaamiseen

Arvostetun World Car of the Year -palkinnon sekä lukuisia Vuoden Auto 2022 -palkintoja muun muassa Saksassa, Iso-Britanniassa, Tanskassa, Virossa ja Sveitsissä voittaneen Hyundai IONIQ 5 -sähköauton vertailutestimenestys jatkuu saksalaisen ammattilehden Auto Straßenverkehrin valittua automallin Vuoden perheautoksi 2022 muotoilu- ja teknologiakilpailuluokissa.

IONIQ 5 voitti sekä muotoilu- että teknologiakategorioissa jättäen taakseen peräti 81 kilpailijaa 25 000–35 000 euron hintaluokassa, joissa tavaratilaa on vähintään 400 litraa. Tänä vuonna verkkokyselyyn osallistui yli 10 000 lukijaa.

Hyundai IONIQ 5 on varustettu useilla ominaisuuksilla, jotka tekevät matkasta yhtä hauskan kuin määränpäässä olemisesta. IONIQ 5:ssä yhdistyvät mukavuus ja innovatiivinen teknologia. Tämä automalli huomioi niin kuljettajan kuin matkustajatkin − myös lapset.

Tasan kolmemetrisen akselivälin ansiosta IONIQ 5:een on onnistuttu luomaan D-segmenttiä vastaavat sisätilat kokoluokkaa kompaktimpiin ulkokuoriin. Auton lukuisat innovatiiviset ominaisuudet, kuten 140 mm liukuva keskikonsoli sekä kallistettavat ja 135 mm liikuteltavat takapenkit tekevät autosta ihanteellisesti muunneltavan. Premium-varustetasoon kuuluva kuljettajan Premium Relaxation -istuin esiin nousevalla jalkatuella taittuu napinpainalluksella makuuasentoon kruunaten viimeistellyt sisätilat. Vastaava ominaisuus kuuluu vakiona Ultimate-varustetasossa myös etumatkustajalle.

Hiljattain vuoden 2023 mallipäivityksen saaneessa IONIQ 5:ssä on nyt aiempaa suurempi 77,4 kWh:n akku sekä akun esilämmitystoiminto pikalaturille navigoitaessa. Vehicle-to-Load (V2L) -tekniikan ansiosta IONIQ 5 on pyörillä kulkeva virtapankki, jonka avulla niin isommat kuin pienemmätkin elektroniset laitteet saavat virtaa ja pysyvät ladattuina. V2L-toiminto mahdollistaa virran ulosoton peräti 3,6 kW:n teholla.

IONIQ 5:n vakiovarusteluun kuuluu myös palkittu Hyundai Bluelink -telematiikkapalvelu sekä puhelinsovellus, jolla auton lämmitystä, latausta ja ovien lukitsemista pystyy hallitsemaan etänä. Myös reittikohteet voi lähettää helposti puhelimelta suoraan auton navigaattoriin.