Close

Hyundai IONIQ 5 uudistuu – WLTP-toimintamatka kaupungissa jopa 710 km

Hyundai IONIQ 5 -mallin tuotannossa siirrytään mallivuoden 2023 autojen valmistukseen.

Uusi IONIQ 5 saa uuden 77,4 kWh:n korkeajänniteakun, jonka ansiosta myös mallin yhdistetty WLTP-mittaustavan mukainen toimintamatka kasvaa 507 kilometriin ja kaupunkiajossa 710 kilometriin (takavetoinen versio 19 tuuman vanteilla). Samalla auton teholukemat saavat päivityksen ylöspäin: takavetoisessa versiossa hevosvoimia on jatkossa tarjolla 229 ja nelivedossa edessä 100 ja takana 225.

Uusi navigointijärjestelmän kanssa toimiva korkeajänniteakun esilämmitystoiminto mahdollistaa sen, että IONIQ 5 voi mukauttaa akun lämpötilaa automaattisesti matkan aikana varmistaakseen mahdollisimman suuren latausnopeuden latauspisteelle saavuttaessa. Ominaisuus parantaa auton latausnopeutta kylmissä olosuhteissa. Toiminto aktivoituu automaattisesti, kun latauspiste syötetään auton navigointijärjestelmään. Akun esilämmitystoiminto on vakiovarusteena koko IONIQ 5 -mallistossa mallivuoden 23 -autoista alkaen.

Suomessa IONIQ 5 saa myös uuden Ultimate-varustetason, jossa ovat vakiovarusteena mm. uudet digitaaliset ulkopeilit. Digitaaliset sivupeilit (DSM) ovat olleet jo aiemmin saatavilla korealaisissa IONIQ 5 -malleissa, ja nyt ne ovat ensimmäistä kertaa tarjolla Euroopassa Hyundai-konsernin autossa. Digitaaliset sivupeilit pienentävät ilmanvastusta ja tarjoavat IONIQ 5 -kuljettajalle selkeän näkymän taakse huonollakin säällä.

Uudet, koko IONIQ 5 -mallistossa vakiovarusteena olevat, älykkäät Smart Frequency Dampers -iskuvaimentimet (SFD) parantavat taka-akselin jousituksen vastetta ja lisäävät siten ajomukavuutta.

Hyundai lanseerasi IONIQ 5:n maailmanlaajuisesti helmikuussa 2021. Se on Hyundai Motor Groupin ensimmäinen malli, joka perustuu konsernin omaan täyssähköautoille suunniteltuun Electric Global Modular Platform (E-GMP) -alustaan. Viime vuonna IONIQ 5 voitti useita autoalan palkintoja ja vertailutestejä, mukaan lukien arvostetun World Car of the Year -palkinnon.

Uusi, mallivuoden 2023, IONIQ 5 tulee asiakkaiden saataville Euroopassa vuoden 2022 toisella puoliskolla. Uudistuneen mallin hinnat alkavat 49 990 eurosta (IONIQ 5 77 kWh 229 hv Style).

Tiedotetta päivitetty 7.7.2022: Digitaalinen taustapeili (DCM) ei ole toistaiseksi saatavilla mallivuoden -23 IONIQ 5 -malliin.