Close

Hyundai IONIQ 5 on Vuoden Auto Suomessa 2022 -finalisti

Kahdeksannen kerran valittavaa Vuoden Auto Suomessa 2022 -titteliä lähti tavoittelemaan 27 ehdokasta, joista yli puolet oli sähköautoja. Loppukilpailuun jatkavat Hyundai IONIQ 5, Kia EV6, Mercedes-Benz C-sarja, Peugeot 308, Polestar 2 ja Škoda Enyaq. Kaikki finalistiautot ovat ladattavia ja neljä kuudesta sähköautoja.

Vuoden Auto Suomessa -valinnassa tärkeimpänä kriteerinä pidetään rahalle saatavaa vastinetta, jonka jokainen tuomari saa määrittää oman näkemyksensä mukaisesti. Tuomaristona toimivat Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenet.

Lisäksi äänestäjät painottavat erilaisia ominaisuuksia, kuten teknistä edistyksellisyyttä, tiloja, ajo-ominaisuuksia ja turvallisuutta. Ensimmäisellä kierroksella jokainen valitsee kuusi mielestään tärkeintä uutuutta. Merkeistä eniten ääniä ensimmäisellä äänestyskierroksella saivat Mercedes-Benz ja Hyundai, joilla molemmilla oli tänä vuonna neljä ehdokasta. IONIQ 5:n lisäksi Hyundailta ensimmäiselle kierrokselle osallistuivat i20-mallisto, Bayon sekä Tucson.

Toisella kierroksella kullakin tuomarilla on käytettävissään 15 ääntä. Kaikille ehdokkaille niitä ei tarvitse antaa, mutta yksi ehdokas on nostettava omassa pistejaossa voittajaksi.

Maailmalla Hyundai IONIQ 5 on ehtinyt kerätä jo useita palkintoja ja vertailutestivoittoja. Näitä ovat mm. 2021 News UK Motor Awards, jossa IONIQ 5 oli paras yritysauto, paras sähköauto perheille, parhaiten suunniteltu auto sekä paras moottorikäyttöinen innovaatio, Vuoden auto Saksassa 2021 ”New Energy” -kategoriassa sekä neljä palkintoa, vuoden auto -titteli mukaan lukien, Auto Express New Car Awards 2021 -kilpailussa. Vertailutestien voittoja IONIQ 5 on kerännyt mm. saksalaismedioissa Auto Bildissä, auto motor und sport -lehdessä sekä Auto Zeitung -lehdessä. Hyundai IONIQ 5 on myös Virossa Vuoden Auto -finaalissa.

Vuoden Auto Suomessa 2022 julkistetaan torstaina 16.12. kello 18.00 alkaen. Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä IS-TV:ssä.

Hyundain sähköautojen suosio kasvaa

Hyundai oli lokakuussa toiseksi eniten rekisteröity sähköautomerkki 154 kappaleella ja 12,9 prosentin sähköautomyynnin markkinaosuudella. Koko vuoden 2021 sähköautojen rekisteröintitilastossa Hyundai pitää neljättä sijaa 555 kappaleella ja 7,3 prosentin sähköautojen myynnin markkinaosuudella. Kaikista Hyundai-merkkisistä henkilöautoista sähköautojen osuus rekisteröinneistä lokakuussa oli jo yli puolet, 51 prosenttia.

Hyundain eniten rekisteröity täyssähköauto lokakuussa 2021 oli Kona Electric 81 kappaleella. Täysin uuden Hyundai IONIQ 5:n myynti on alkanut reippaasti. Lokakuussa IONIQ 5:ttä rekisteröitiin 52 kappaletta.

Hyundai-sähköautomalliston toimitusaikatilanne on tällä hetkellä hyvä ja autoja on saatavilla nopeisiinkin toimituksiin vielä kuluvan vuoden puolella.