Close

Hyundai i20 ja Hayden Paddon voittoon Argentiinan rallissa

Hayden Paddonille uran ensimmäinen voitto Hyundai i20 WRC -autolla Argentiinan rallissa uskomattoman viimeisen erikoiskokeen ansiosta.

Paddon_voitti_argentiinassa

Hayden Paddon ja kartturi John Kennard juhlivat voittoaan Argentiinan MM-rallin maalissa.

 

Hayden Paddon, 29, ajoi ensimmäiseen MM-voittoonsa uskomattoman viimeisen erikoiskokeen ansiosta.

Kilpailun tauottua Paddon pääsi maistelemaan, miltä ensimmäinen ykköstila MM-sarjassa maistuu. Mies tarvitsi täysosumaansa 51 osakilpailua.

– En voi uskoa tätä. En todellakaan ajatellut, että voisimme roikkua mukana taistelussa. Kaikki kulminoitui kuitenkin Power Stagelle, ja me puskimme rajusti. Olemme tehneet paljon töitä El Condorilla (EK16/18), koska en ole aiemmin ollut kovinkaan hyvä tuollaisilla kapeilla ja mutkikkailla erikoiskokeilla. Ajoimme renkaatkin aivan riekaleiksi. Paljon on nyt sulateltavaa, Paddon tuumaili tunteikkaana.

Vuoden alusssa esitelty uuden sukupolven i20 WRC tuntuu osuvan erityisen hyvin Paddonin käteen. Mies onkin noussut tiimin vahvimmaksi lenkiksi.

– Uuden auton kanssa on tehty rutkasti töitä. Tiesin jo ensitestin jälkeen, että voimme voittaa autolla. En vain osannut odottaa sen tapahtuvan näin nopeasti. Kaikki tiimiläiset ralleissa ja Alzenaussa todella ansaitsevat tämän tuloksen. Olen varma, että tämä on vasta alku jollekin suuremmalle. Kiitos kaikille mukavista kannustusviesteistä, joita olemme tänä viikonloppuna saaneet.

Myös kaksi muuta Hyundai i20 WRC:tä löytyivät rallin päätteeksi pistesijoilta. Espanjalaiskonkari Dani Sordo toi autonsa neljänneksi ja tekniikkaongelmista perjantaina kärsinyt Thierry Neuville kuudenneksi. Valmistajien mestaruustaulukossa Hyundai Motorsport on Argentiinan osakilpailun jälkeen kakkossijalla.