Close

Hyundai Geneven autonäyttelyssä 2015

Hyundai esitteli Geneven 2015-autonäyttelyssä useita uusia malleja, konsepteja ja tulevaisuuden matkustamoa. Esillä olivat täysin uusi Tucson, uuden sukupolven i20 Coupe, uusi ix20, uudistuneet i30- ja i40-mallistot sekä konseptit Tucson 48V-Hybrid ja Plug-in-Hybrid.

Hyundai esitteli Geneven 2015-autonäyttelyssä useita uusia malleja, polttoainetehokkaita konseptejaan ja tulevaisuuden matkustamoon kehittämäänsä uutta teknologiaa.

“Hyundai Motor Company on asettanut brändille korkeat tavoitteet Euroopassa. Täysin uusi Tucson on uusi ja rohkea auto ja se herättää eloon tunnuksemme New Thinking. New Possibilities. (Uusia Ajatuksia. Uusia Mahdollisuuksia). Auto tulee myös muuttamaan odotukset brändiämme kohtaan”, kommentoi Jochen Sengpiehl, Hyundai Motor Europen markkinointijohtaja.

Tucson-Exterior_660x407

Täysin uusi Hyundai Tucson – muotoilun ja tekniikan vahva yhdistelmä 

Hyundai on toimittanut yli miljoona SUV-mallia eurooppalaisille asiakkaille, ja yhtiöllä on vahva sija Euroopan kasvavilla SUV-markkinoilla. Täysin uusi Tucson on tärkeä osa Hyundain Euroopan liiketoimintaa, C-SUV-segmentti muodosti 22 prosenttia yhtiön myynnistä vuonna 2014.

Uuden Tucsonin suunnittelussa yhdistyy tasapainoisuus ja ulkomuoto luo kuvan ketterästä autosta. Tucsonin etuosaa hallitsee laaja, Hyundaille tunnusomainen kuusikulmainen etusäleikkö, joka yhdistyy LED-ajovaloihin. Siiven muotoon luotu ja LED-päiväajovalojen ympärille kasvava ilme antaa autolle yksilöllisen tyylin ja luo visuaalisen vaikutelman auton leveydestä. Veistokselliseen sivuprofiiliin muodostuva Z-muotolinja korostaa takapyörän kaaria ja auton voimakasta olemusta. Takaosan puhdas muotoilu vaakatasoisine linjoineen, korostaa nousevaa takalokasuojan muotoa, tuoden samalla esiin auton näyttävät takavalot.

Täysin uusi Tucson on rakennettu kokonaan uudelle alustalle, mikä mahdollistaa runsaat sisätilat, autossa on erinomainen sisä- ja ulkomittojen suhde. Tavaratilaa on ruhtinaalliset 513 litraa takaistuimet normaaliasennossa.

Täysin uusi Tucson on yksi monipuolisimmin turvallisuusvarustelluista autoista segmentissään – se sisältää lukuisia aktiivisia elektronisia ajamisen apujärjestelmiä, kuten automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän, kaistavahdin, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmän, kuolleen kulman varoitusjärjestelmän, nopeusrajoituksen tunnistustoiminnon sekä törmäyksessä aktivoituvan ja mukautuvan konepellin.

Uuden Tucsonin alusta on suunniteltu eurooppalaisille asiakkaille. Huomio on kohdistettu erityisesti matkustusmukavuuteen ajamisen dynamiikasta tinkimättä. Uusi sähköinen ohjaustehostin on tarkka ja täsmällinen. Uusi jousitus ja iskunvaimennus takaavat mukavuuden ja pehmeän matkustamisen.

Täysin uusi Tucson tulee myyntiin laajan moottorivalikoiman. Uusi turboahdettu 1,6-litrainen (176 hv) T-GDI -moottori kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla tai seitsemänvaihteisella kaksoiskytkinvaihteistolla. Toisena bensiinivaihtoehtona on 1,6-litrainen GDI (135 hv). Diesel-vaihtoehtoja on kolme: 1,7-litrainen (115 hv), 2,0-litrainen (136 hv) ja 2,0-litrainen 186 hv).

Uutuus tulee myyntiin Euroopassa vuoden 2015 toisella puoliskolla. Hinnat, varusteet ja lopullinen moottorivalikoima esitellään Suomessa myöhemmin tänä vuonna.

New i40_2015_400x208

Uusi i40-mallisto 

Hyundai  i40-mallisto on hienostuneen tyylikäs, siinä on neljä päivitettyä moottoria, seitsemänvaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto, takana uusi elektroniven vaimennusjärjestelmä sekä uusi ohjauksen apujärjestelmä parantamaan sekä ajo- että käsittelykokemusta. Uudet kaksois-Xenon ajovalot ja nopeusrajoitusten tunnistustoiminto parantavat turvallisuutta ja mukavuutta.

ix20  –  uudistunutta designiä ja tekniikkaa

Uusi ix20 on ulkoasultaan päivitetty ja teknisiä innovaatioita sisältävä auto. Eteen on lisätty uudet projektoriajovalot ja taakse LED-yhdistelmävalot luomaan modernia ilmettä. Uusi kuusikulmainen säleikkö liittää uuden ix20:n uudistuvaan Hyundai-perheeseen. Uusi ix20 on saatavana diesel- ja bensiinimoottoreilla.

 Hyundai-ix20-3-4-Front_2015_400x400ar
New Generation i20 Coupe_2015_400x208ar

Uuden sukupolven i20 Coupe 

Uuden sukupolven i20 Coupen tyylikkyys ja silmiinpistävä sisätilojen muotoilu viehättävät. Silhuetillaan i20 Coupella on 25 mm matalampi kattolinja sekä kulmikkaammat A-, B- ja C-pilarit ja 17-tuumaiset kevytmetallivanteet korostamassa mallin urheilullista olemusta. Suuret sisätilat ja niiden muunneltavuus on säilytetty samaan tapaan kuin viisiovisessa mallissa.

i30-mallisto saa huipulleen uuden i30 Turbon

Uusi i30-mallisto esittelee jalostunutta muotoilua, parantunutta moottorien tehokkuutta, uuden seitsemännopeuksisen kaksoiskytkentävaihteiston ja uusia turvallisuus- sekä mukavuusominaisuuksia. Malliston huipulle tulee 186 hevosvoimainen i30 Turbo. Uusiin ominaisuuksiin kuuluvat mm. kaistanvaihtoavustin, näppärä pysäköintiavustin sekä tässä segmentissä ensimmäisen kerran esiteltävät tuuletetut etuistuimet.

 New i30 Turbo_2015_400x208ar

 

Nollapäästöinen ix35 Fuel Cell
Hyundai esittelee myös maailman ensimmäisen massatuotannossa olevan polttokennoauton – ix35:n. Hyundai johtaa Euroopassa polttokennoautojen markkinoita, ja yhtiöllä on jo 11 markkina-alueella sertifioituja jälleenmyyjiä. Nyt auto on myös yksityisten autoilijoiden sekä yritysten hankittavissa kaikissa Euroopan maissa, joissa on tankkausmahdollisuus.

Uudet polttoainetehokkaat konseptit – 48V Hybrid ja Plug-in Hybrid

Esillä on kaksi konseptiautoa, jotka perustuvat täysin uuden Tucsonin pohjalle. Molemmat konseptit esittelevät uusia mahdollisia voimansiirtotekniikoita tulevaisuuden Hyundai-malleissa.

48V Hybrid sopii erityisesti suurempiin autoihin ja SUV-malleihin. Sen 48 voltin litium-ioniakku ja 14 hevosvoiman sähkömoottori tehostavat voimaa 10 prosentilla ja samalla 48V hybridijärjestelmän rakennuskustannukset ovat vain neljäsosa täydestä hybridiratkaisusta.
Plug-in Hybrid (PHEV) -sähköautokonsepti kykenee ajamaan yli 50 km täysin sähkökäyttöisessä ajotilassa ja se voidaan ladata täyteen vain kahdessa ja puolessa tunnissa (pikalatauksella) ja viidessä tunnissa käyttämällä tavanomaista latausta. Konseptimallissa on 10.7 kWh litium-ionipolymeri akkupaketti ja 68 hv sähkömoottori, joka tukee 1,7-litraista (115 hv) dieselmoottoria. Autossa on myös seitsemänvaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto. Yhdistämällä nämä voimanlähteet, CO2-päästöjen määrä on alle 48 g/km.

Hyundai's Cockpit Concept

Connectivity Cockpit -konsepti

Hyundai etsii jatkuvasti uusia tapoja parantaakseen auton omistamiseen liittyvää kokemusta. Connectivity Cockpit -konsepti luo kokoelman uusia kehittyneitä tekniikoita, kuten mobiililaitteiden ja auton tuottaman tiedon integroinnin, uuden takapenkin lastenturvan sekä 3D-liikkeentunnistimen. Uudet konseptit antavat käsityksen Hyundain uusista ajattelutavoista tarjota asiakkailleen arvoa yli odotusten.