Close

Hyundai esitteli uuden sukupolven polttokennoauton

Hyundai on ennakkoesitellyt uuden sukupolven polttokennoautonsa, ennen ensi vuoden alussa tapahtuvaa virallista julkistusta. Etelä-Koreassa Soulissa pidetyssä ennakkoesittelytilaisuudessa lähes tuotantovalmis versio tarjosi vaikuttavia suoritusarvojaan ja paljasti futuristisen muotoilunsa. Vielä nimeämätön malli kuvastaa Hyundain sitoutumista uuteen aikakauteen ympäristöystävällisten autojen kehityksessä.

Neljännen sukupolven polttokennojärjestelmä

Uuden sukupolven SUV-malli antaa ennakkonäkymän Hyundain seuraavaan kaupalliseen vetykäyttöiseen automalliin, jossa hyödynnetään yhtiön neljännen sukupolven polttokennoteknologiaa. Auto ja sen suoritusarvot sekä polttokennoteknologia ovat tulosta Hyundain globaalista tutkimuksesta ja tuotekehityksestä. Uusi malli vankentaa Hyundain johtoasemaa polttokennopohjaisissa sähköisissä voimalinjoissa.

Uusi polttokennomalli kehitettiin neljästä lähtökohdasta, jotka painottuvat polttokennojärjestelmän tehokkuuteen, suoritusarvoihin, kestävyyteen ja säiliön energiatiheyteen. Parantamalla polttokennon suorituskykyä, vähentämällä vedyn kulutusta ja optimoimalla tärkeimmät komponentit auton tehokkuus on kehittynyt huomattavasti verrattuna edeltäjäänsä ix35 Fuel Cell -malliin. Uuden SUV:n polttokennon tehokkuustaso on 60 %, eli 9 % parempi kuin ix35 FuelCell -mallin. Järjestelmän paremman energiatehokkuuden ansiosta uuden mallin toimintasäteen tavoitteena on yli 800 km yhdellä latauksella (NEDC-normin mukaisesti).

Uuden mallin suurin teho (163 hv) on noussut 20 % edeltäjään verrattuna. Polttokennokäyttöisen SUV:n kylmäkäynnistysominaisuudet ovat myös parantuneet, ja pakkaseen liittyvät käynnistysongelmat on ratkaistu. Auto on suunniteltu käynnistymään jopa -30 asteen pakkasessa lisäämällä kennostoon Hyundain itsekehittämiä avainkomponentteja. Kehittyneet komponentit, kuten MEA (kalvoelektrodikokoonpano) ja bipolaarilevyt, parantavat uuden auton ominaisuuksia ja auttavat Hyundaita alentamaan sarjatuotantokustannuksia.

Futuristinen, luonnon inspiroima muotoilu

Uuden sukupolven polttokennoauto on perinyt vaikuttavan muotoilunsa FE Concept -autosta, joka esiteltiin Geneven 2017 autonäyttelyssä. Muotoilu on orgaanista, virtaavaa sekä luonnon innoittamaa. Puhtaat linjat korostavat auton saasteettomuutta ja korostavat auton ainoaa päästöä, vettä. Uutuuden puhtaan seesteinen muotoilu kuvastaa myös sen rauhoittavaa olemusta tien päällä. Autolla on luottamusta herättävä, karismaattinen SUV-luonne, joka edustaa kykyä matkata suuria etäisyyksiä syrjäisiin paikkoihin, harmoniassa luonnon kanssa.