Close

Hyundai-autot ja rengasmerkinnät

Marraskuun alussa 2012 pakolliseksi tuleva EU-rengasmerkintä kertoo renkaiden vaikutuksesta polttoaineen kulutukseen, turvallisuudesta ja ympäristövaikutuksista.

Marraskuun alussa 2012 pakolliseksi tuleva EU-rengasmerkintä kertoo renkaiden vaikutuksesta polttoaineen kulutukseen, turvallisuudesta (märkäpito) ja ympäristövaikutuksista (vierintävastus ja –melu). EU-asetuksen tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta, ympäristötehokkuutta ja taloudellisuutta. Renkaiden lisäksi kuljettajan ajotapa vaikuttaa merkittävästi sekä polttoaineen kulutukseen että liikenneturvallisuuteen. Myös oikeat rengaspaineet ja niiden säännöllinen tarkastaminen ovat turvallisuustekijöitä – ja turvaväli on aina pidettävä.

ec_tyre_label_web_rgb_m_

Energiatehokkuusluokka (A – G, A = paras) kertoo, mikä on renkaan osuus polttoaineen kulutuksesta sekä CO2-päästöistä. Renkaiden osuus ajoneuvojen polttoainekulutuksesta on noin 20 prosenttia. Renkaan energiatehokkuusluokka määrittyy koneella mitattavan vierintävastusarvon perusteella.

Märkäpitoluokka (A – G, A= lyhin jarrutusmatka) ilmoittaa renkaan jarrutustehon märällä tiellä. Mittaukset suoritetaan Euroopan komission määräysten mukaisesti (nopeus, ajoalustan ominaisuudet, veden määrä tiellä, lämpötila…). Merkintä ei koske nastarenkaita.

Ulkoinen vierintämelu on renkaan aiheuttamaa ohiajomelua – ei sisäistä melua, jonka kuulee auton sisältä. Merkintä ilmaisee renkaan vierintämelutason desibeleinä.
1 musta aalto = hiljainen rengas
2 mustaa aaltoa = keskimääräinen rengas
3 mustaa aaltoa = äänekäs rengas

eu_tire_labeling_grade_(13_07_10)_