Close

Hyundai autonvalmistajien maailmanmestari – Jari Huttunen WRC3-luokan mestariksi

Hyundai Motorsport on voittanut rallissa toisen peräkkäisen autonvalmistajien maailmanmestaruuden. Mestaruus varmistui kauden viimeisessä osakilpailussa Monzan MM-rallissa Italiassa. Mestaruuden takuumiehinä toimivat haastavissa ajo-olosuhteissa toiseksi ajanut Viron Ott Tänak ja kolmanneksi ajanut Espanjan Dani Sordo.
  • Hyundai Motorsport voitti toistamiseen ralliautoilun valmistajien maailmanmestaruuden
  • Kuljettajien MM-sarjassa Hyundain Ott Tänak saavutti MM-pronssia
  • Hyundain Jari Huttunen ja Mikko Lukka valloittivat WRC3-luokan maailmanmestaruuden

Hyundai Motorsport - rallin valmistajien maailmanmestaruus 2020

Monzassa nähtiin ja koettiin yksi kauden vaativimmista ja tapahtumarikkaimmista MM-ralleista. Vesi- ja vuorilla lumisade tekivät kauden päätösosakilpailusta dramaattisen ja jännittävän.

Hyundai Motorsport keräsi Italiasta 33 pistettä, joiden turvin talli varmisti toisen perättäisen mestaruuden viiden pisteen marginaalilla.

– Mikä päätös MM-kaudelle! Monzan MM-ralli on alusta loppuun jännittävä ja todellinen finaaliosakilpailu, jonka ratkaisut nähtiin vasta rallin viimeisellä Power Stage-erikoiskokeella. Hyundai Motorsportille on suuri kunnia päättää rallikausi ykkössijaan ja voittaa toinen peräkkäinen valmistajien maailmanmestaruus. Mestaruus on Hyundai Motor Companylle toinen tärkeä maamerkki, varsinkin kun ottaa huomioon, mitä olemme tänä vuonna koronapandemian takia kohdanneet. Yhtiömme ja työntekijämme ovat panostaneet kuluneeseen kauteen paljon osaamista ja energiaa. Kiitän kaikkia Hyundai Motorsportin jäseniä ja maailmanlaajuisesti koko Hyundai-yhteisöä tärkeästä tuesta, Hyundai Motorsportin toimitusjohtaja Scott Noh iloitsi.

Hyundai Motorsportin italialaiselle tallipäällikölle Andrea Adamolle mestaruuden varmistuminen hänen kotimaassaan oli tunteellinen tapahtuma.

– Monza on minulle hyvin tunnepitoinen paikka, joka tuo mukanaan paljon henkilökohtaisia muistoja. Tämä on ollut kaikilta osin ihmisille ympäri maailmaa vaikea vuosi. Tehtäväni oli huolehtia siitä, että tiimimme jäsenet saavat kaiken mahdollisen tuen. Jaamme toisen perättäisen valmistajien maailmanmestaruuden koko organisaatiomme sekä heidän perheenjäsentensä kanssa. Jokainen tiimimme jäsen on panostanut uskomattoman paljon mestaruuden eteen. Olemme mestareita ansioiden, suorituskyvyn, sitkeyden ja kovan työn ansiosta. Olen ylpeä voidessani johtaa tällaista uskomatonta joukkuetta ja pitää Hyundain lippua moottoriurheilussa korkealla, Adamo muistutti.

Ralli MM-sarja 2020 autonvalmistajien loppupisteet:

1. Hyundai Shell Mobis World Rally Team 241
2. Toyota Gazoo Racing World Rally Team 236
3. M-Sport Ford World Rally Team 129

Jari Huttunen voitti Hyundailla WRC3-luokan mestaruuden

Puolalaisen 2BRally Teamin Hyundai i20 R5:lla kilpailleet Jari Huttunen ja Mikko Lukka varmistivat MM-rallikauden viimeisessä osakilpailussa WRC3-luokan maailmanmestaruuden. Itsenäisyyspäivän kunniaksi Monzan palkintopallilla liehui Suomen siniristilippu, kun Hyundailla kilpaileva Huttunen varmisti WRC3-luokan mestaruuden sijoittumalla Monzassa kolmanneksi. Monzan MM-rallin yleiskilpailussa Huttunen ja Lukka sijoittuivat kahdeksanneksi.

Huttunen voitti kauden aikana ajamastaan neljästä osakilpailusta kaksi ja sijoittui kertaalleen toiseksi ja kolmanneksi. Pistetaulukossa häntä kaksi pistettä edellä ollut Bolivian Marco Bulacia oli kerännyt pisteitä neljästä osakilpailusta, joten Huttuselle riitti mestaruuteen sijoitus Bulacian edellä Monzassa.

– Taktiikkanamme oli ajaa varmasti maaliin kärkikolmikossa turhia riskejä vältellen. En hirveästi seurannut muiden kuin Bulacian tekemisiä. Sen verran hyvin kulki tuollakin vauhdilla, että se riitti mestaruuteen.

– Mestaruus oli tavoitteena ja nyt tunnelma on todella hyvä. Kyllä tämä on tähänastisen ajajaurani ehdoton kohokohta. Varmistellen ajaminen ei ole koskaan ollut minulle helppoa, mutta nyt se onnistui hyvin. Yhtään virheitä ei tullut, auton kanssa ei ollut ongelmia ja fiilikseni oli hyvä koko ajan, Huttunen iloitsi.

Kauden aikana Huttunen ajoi Hyundailla kaikkiaan 11 rallia, joista kuusi päättyi luokkavoittoon ja kaikki muutkin rallit palkintopallikorokkeelle. WRC3-luokan mestaruuden lisäksi Huttunen varmisti lokakuussa itselleen Puolan rallimestaruuden.

– Melkein täydellinen kausihan tämä oli. Kaikkia kisoja ei voitettu, mutta hyvä näin. Ajo sujui hyvin, auto ja tiimi toimivat loistavasti. Toivottavasti sama vire jatkuu ensi kaudellakin, Huttunen muistutti.

WRC3-luokan MM-pisteet 2020:

1. Jari Huttunen – Mikko Lukka Hyundai i20 R5 83
2. Marco Bulacia Wilkinson (BOL) – Marcelo Der Ohannesian (ARG) Citroën C3 R5 78
3. Kajetan Kajetanowicz – Maciej Szczepaniak (POL) Škoda Fabia R5 Evo 65
4. Oliver Solberg (SWE) – Aaron Johnston (IRL) Škoda Fabia R5 Evo 61
5. Emil Lindholm – Mikael Korhonen Škoda Fabia R5 Evo 30