Close

Home Shakedown Sébastien Loebin kanssa

Hyundai Motorsportin ensimmäisessä Home Shakedownissa rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari ja 79 osakilpailua voittanut Sébastien Loeb kertoo, miten hänen eristysaikansa kotona Sveitsissä sujuu.

– Me voimme hyvin. Sveitsissä liikkumista ei ole rajoitettu yhtä voimakkaasti kuin Ranskassa, mutta olemme kuitenkin minimoineet asioinnit. Olemme perheen kesken kotona, onneksemme meillä on oma puutarha ja asumme lähellä metsää. Pyöräilen joka aamu ja lisäksi ostin ja kokosin pihallemme trampoliinin, jolla hypin. Tyttäreni on siinä kyllä paljon taitavampi kuin minä!

Entä miten hyvin aktiivisen miehen hermot kestävät eristystä?

– Meillä ei ole nyt muuta vaihtoehtoa kuin selviytyä tästä, muuta emme voi tehdä. Meidän on hyväksyttävä tilanne, noudatettava ohjeita ja pyrittävä omalta osaltamme estämään koronaviruksen leviämistä. Aivan helppoa tämä ei ole, mutta nyt on aika katsoa elokuvia ja kilpailuviettiä voi hoitaa vaikka pelaamalla PlayStationilla tai lautapelejä perheen kanssa. Viimeksi voitin Monopolissa!

Jos voisit elää jonkin ajamasi rallin nyt uudelleen, mikä olisi valintasi?

– Ehkä ensimmäisen voittoni Suomessa. Oli uskomatonta ajaa niin äärirajoilla. Toinen mieleen painunut oli voittoni Alsacessa Ranskassa. Silloin voitin kyseisen rallin lisäksi sekä kuljettajien että valmistajien maailmanmestaruuden, ja perheeni ja ystäväni olivat paikalla todistamassa sitä. Tällaisella hetkellä olisi hienoa ajatella aikoja, jolloin näkee nämä ihmiset ja voi juhlia jotakin yhdessä.

Sebastien Loeb

Mitä odotat, kun nykyisiä rajoituksia aletaan purkaa?

– En ole ajanut Hyundai i20 WRC:tä Monte Carlon jälkeen, joten odotan kovasti pääseväni taas ratin taakse, oli kyseessä sitten testi tai kilpailu. Työskentelemme kaikki yhdessä tiiminä, joten on luonnollista kaivata yhteistyötämme, mutta juuri nyt tärkeintä on pysyä turvassa.

Millaisen viestin haluaisit lähettää faneille ympäri maailmaa?

– Ikävöimme rallia yhtä paljon kuin fanitkin. Toivotaan, että pääsemme jatkamaan niin pian kuin mahdollista. Kaikkien pitää nyt noudattaa ohjeita ja pysyä kotona ja turvassa. Mitä tiiviimmin teemme kaikki osamme viruksen leviämistä vastaan, sitä nopeammin pääsemme takaisin normaalimpaan elämään.

Sebastien Loeb Monte Carlossa 2020

Seuraa Hyundai Motorsportia sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnisteita #HMSGOfficial, #StayHomeThinkMotorsport, #BeatTheBoredom ja #KeepTheRacingLine.