Close

Henkilökohtainen mestaruus yhä Neuvillen ulottuvilla: ”Nyt täytyy kerätä lisää pisteitä”

Saksan MM-rallin osakilpailun alkaessa Hyundain Thierry Neuville pitää sarjan kolmossijaa hallussaan. Edessä on tärkeiden MM-pisteiden metsästys.

Saksan MM-rallin osakilpailun alkaessa kuluvasta MM-rallikaudesta on ajamatta vielä viisi osakilpailua. Hyundain Thierry Neuville pitää sarjan kolmossijaa hallussaan. Belgialainen lähtee loppukauden osakilpailuihin täynnä taistelutahtoa.

Tilanne voisi Neuvillen, 31, kannalta olla pykälän parempikin, mutta kilpakumppaniensa tavoin, myös hänellä on ollut omat heikot hetkensä sarjassa. Rajusta ulosajosta Chilessä mies selvisi säikähdyksellä jahdatessaan kolmatta perättäistä osakilpailuvoittoa.

Ykköstilat Korsikalla ja Argentiinassa tekivät mannaa Neuvillen pistesarakkeelle. Kaksi kuljettajaa on siitä huolimatta karannut hieman kokonaistilanteessa, sillä Neuville on sarjaa johtavaa Ott Tänakia 25 pistettä perässä. Toisena olevaan Sébastien Ogieriin piste-eroa on sen sijaan vain vaivaiset kolme pistettä.

– Chilen-virhe maksoi pisteitä. Se oli pieni virhe, jolla oli isot seuraukset. Mutta se on osa peliä. Suomessa taas puuttui hieman vauhtia, joten ne kaksi rallia eivät menneet suunnitelmien mukaan, Neuville summaa.

Uudesta tallipäälliköstä Andrea Adamosta ja hänen tuomastaan panoksesta Neuville on selvästi iloinen. Kun asioita tehdään suurella tunteella, ovat tuloksetkin yleensä parempia.

– Nyt autoa on parannettu jatkuvasti. Emme panostaneet siihen aiemmin samalla tavalla ja tämä toimintatapa on todella motivoivaa tiimille. Tavoitetta kohden pusketaan ihan tosissaan.

Neste Rallissa tiimin kokonaispanos jäi aavistuksen alle odotusten, mutta syyt suorituskyvylle olivat selkeät. Neuville löysi oikeanlaisen kisavireen vasta kisan myöhemmässä vaiheessa, jolloin pahimmat kilpakumppanit olivat jo karkumatkalla.

– Uudet säädöt ja uudet iskunvaimentimet eivät oikein toimineet. En ollut tarpeeksi aggressiivinen alussa, sillä toiset olivat olleet Virossa ajamassa. Luulin olevani nopeampi, ja kun muutimme säätöjä, pääsimme paremmin vauhtiin. Olimme Craigin (Breen) takana ja tiesimme saavamme sijoituksen, joten ei ollut tarpeen ottaa riskejä.

Merkkien välisessä taistelussa Hyundai on Toyotan niskan päällä, mutta Neuvillella sarkaa riittää yhä, jotta himoittu mestaruus irtoaisi.
– Taistelu jatkuu. Nyt on tärkeintä saada pian lisää pisteitä, tiedostaa Neuville.