Close

Heikki Silvennoinen toivottaa hyvää kesää Hyundai-kuskeille

Heikki Silvennoinen on koko kansan tuntema näyttelijä-muusikko, joka on jo pian 50 vuoden ajan viihdyttänyt suomalaisia niin blueskitaristina keikkalavoilla kuin näyttelijänä televisiossa. Hänet muistetaan hyvin Kummeli-sarjasta ja tuoreimmillaan Kontio & Parmas -sarjasta. Pirautimme Silvennoiselle ja kyselimme kuljettajan kuulumiset.

Silvennoisen kevät ja kesä on kulunut töiden parissa. Mies taittaa kilometrejä tällä hetkellä Hyundai Santa Fellä, johon hän onkin kertomansa mukaan ollut hyvin tyytyväinen.

– Mitään moitittavaa ei ole ollut. Hyundai on todella hyvä ja luotettava merkki. Suosittelen vilpittömästi, kertoo tyytyväinen Silvennoinen. – Tässä autossa on ihan kaikki nykyajan huippuvarusteet. Kaistallapitoavustin on todella hyödyllinen, kun ajaa pitkiä keikkoja ja mukautuva vakionopeudensäädin tekee ajosta joustavampaa. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä lisää turvallisuutta. Santa Fe on iso, turvallinen auto nelivedolla.

Entä miten Santa Fe on toiminut työkäytössä ja jokapäiväisessä ajossa?

– Työjuhtana Santa Fe on kyllä luotettava kaveri. Kun kytkee kärryn vetokoukkuun ja lähtee ajelemaan keikoille, Santa Fe etenee itsevarman jämäkästi. Siinä mahtuu viisi soittajaa matkustamaan rennosti. Tavaratilakin on kunnollinen, sinne mahtuu useampi kitara. Tarvittaessa matkustajia voi olla seitsemänkin, kun on kolmaskin rivi penkkejä.

Silvennoiselle positiivinen huomio on ollut, että suuresta koostaan huolimatta Santa Fen polttoaineenkulutus on iloisesti yllättävän kohtuullinen.

– Santa Fe on tasaisen varma ajettava, säällä kuin säällä, tiellä kuin tiellä, niin yöllä kuin päivällä. Alusta ja ohjaus ovat jämäkät, mutta ei mitenkään traktorimaiset. Pitkää matkaa ajettaessa aika menee huomaamatta, kun ei tarvitse tekniikkaa stressata. Varmatoiminen ja luotettava auto. Stressitaso laskee. Kaupungissakin se on yllättävän ketterä isoksi autoksi.

Viihteen ammattilaiselta on luonnollisesti pakko tiedustella myös matkakumppanin viihdyttävyydestä.

– Santa Fe:ssä on navigaattorin ja monitoiminäytön lisäksi aivan loistavat äänentoistolaitteet. Passaa kuunnella musiikkia. Ja yksi juttu oli talvipakkasella kitaristin sormille aivan verraton. Kun hanskat ovat kuitenkin jääneet huoltoaseman tiskille, niin ratin lämmitin on ihan parasta!

Lopuksi Silvennoinen lähettää vielä hyvän kesän toivotukset muille Hyundai-kuljettajille.