Close

Hänninen sivusi Puolan MM-rallissa uransa parasta

Hyundai Motorsportin Juho Hänninen ja Tomi Tuominen sijoittuivat Puolan MM-rallissa kuudenneksi. Tulos sivuaa Hännisen uran parasta.

Hyundai Motorsportin Juho Hänninen ja Tomi Tuominen sijoittuivat Puolan MM-rallissa kuudenneksi. Tulos sivuaa Hännisen uran parasta. Edellisen kerran punkaharjulaiskuljettaja on ylsi vastaavaan sijoitukseen viime vuonna Ruotsin MM-rallissa. Hänninen on ajanut WRC-kalustolla kaikkiaan yksitoista MM-rallia ja sijoittunut kahdesti kuudenneksi.

juho_puola1_web-2_

Puolassa kertaalleen pohja-aikaan yltänyt ja kilpailussa parhaimmillaan kolmantena ajanut suomalaiskuljettaja oli tyytyväinen lopputulokseen vaikka lauantaina vielä näytti siltä, että tulos olisi voinut olla vieläkin parempi.
Rallissa kolmantena ajanut Hänninen putosi lauantai-iltapäivän viidellä erikoiskokeella päivähuollossa tapahtuneen inhimillisen erehdyksen takia kolmannelta sijalta kuudenneksi.
– Lauantain aamun pätkillä auton ovi ei pysynyt kiinni. Päivähuollossa ovi korjattiin ja samalla autoon vaihdettiin raidetanko. Huoltotoimet menivät aivan viimeiselle minuutille. Raidetangon vaihdon jälkeen huoltomiehiltä jäi kiireessä tarkistamatta ohjauspyörän asento ja ratti jäi reilun neljänneskierrosta vinoon.
– Ajorytmi oli kadoksissa, koska huippunopeilla ja uraisilla teillä mutkien jälkeen oli vain tunnusteltava ja odotettava, jotta tiesit varmasti, koska etupyörät ovat suorassa. Menetin aikaa ja kolme sijoitusta, mutta sitä sattuu.
– Kun sunnuntain ensimmäisellä pätkällä Mikko (Hirvonen) voitti meidät 1,9 sekunnilla niin sen jälkeen oli enää turha riehua, koska jäljellä olevilla kilometreillä en olisi saanut ajamalla 15 sekuntia kiinni.
– Oli tärkeätä saada pitkästä aikaa ehjä ralli taakse ja etenkin näin juuri ennen Suomen MM-rallia. Nyt ei kohellettu, sain ajettua muutaman hyvän EK-ajan ja muutenkin pätkät tulemaan puhtaasti läpi. Ajo muutamalla pätkällä oli ehkä liian varovaista, mutta nuotti toimi koko ajan hyvin, Hänninen totesi kilpailun tauottua.

 

juho_puola2_web_