Close

Fortumin sähköautojen suurteholatausasemien rakentaminen etenee

Fortum rakentaa sähköautojen suurteholatausverkostoa Oslon, Tukholman ja Helsingin välille.

Norjan ensimmäinen suurteholatauspiste avattiin Oslon ulkopuolelle kuluvan vuoden huhtikuussa, ja rakennusprojekti saadaan päätökseen vielä myöhemmin tänä syksynä, kun Suomen ensimmäinen suurteholatauspiste avataan Lohjan ABC-huoltoasemalle yhteistyössä Suur-Seudun Osuuskaupan kanssa. Avajaisia vietetään marraskuun alkupuolella.

Suurteholatausverkoston avulla uusimmilla sähköautomalleilla, joiden toimintasäde on yli 300 km, voidaan ajaa Helsingistä Osloon yhtä nopeasti kuin polttomoottoriautoilla.

– Fortum Charge & Drive aloitti toimintansa vuonna 2010 tavoitteenaan rakentaa pikalatausasemien verkosto pohjoismaisten pääkaupunkien välille. Nyt olemme edelläkävijänä tekemässä saman suurteholatausasemien avulla. Tämä tarkoittaa sitä, että sähköautoilijat voivat nyt todella hyödyntää uuden sukupolven autojaan pitkän matkan autoilussa, Fortum Charge & Drive -verkostosta Suomessa vastaava Tero Era sanoo.

ABC ja Fortum Charge & Drive ovat edelläkävijöitä sähköautojen latausverkoston kehittämisessä Suomessa. Yhteistyöhön kuuluu jo pikalatausmahdollisuus 35 ABC-asemalla ympäri maan. Verkosto mahdollistaa nollapäästöisen sähköautoilun myös pidemmillä matkoilla ja lataukset nopeasti lounas- tai kahvitauon yhteydessä. Suomen ensimmäinen pikalatauspiste avattiin ABC-asemalle Espoon Nihtisillassa jo vuonna 2012.

Pohjoismaiseen Fortum Charge & Drive -verkostoon kuuluu jo yli 2 000 laturia eli noin 4 000 latauspistettä. Pikalatureita verkostossa on noin 700. Suomessa sähköautoilijoiden käytössä on jo yli 500 latauspistettä.