Close

Euroopassa myyty yli miljoona Hyundain pientä perheautoa


Yli miljoona Hyundai-autoa myyty Euroopan suosituimmassa B-segmentissä, uuden sukupolven i20 on Euroopan parhaiten myyvien mallien joukossa v. 2015

 

Hyundai saavutti merkittävän virstanpylvään, kun sen automyynti ylitti miljoonan rajan Euroopan suosituimmassa autoluokassa, B-segmentissä. Ansio onnistumisesta kuuluu uuden sukupolven i20:lle ja sen kovalle kysynnälle viimevuotisesta lanseerauksesta lähtien.

Getzin esittelystä lähtien v. 2002 Hyundai on luonut uskottavuutta Euroopan suosituimmassa autoluokassa korkealaatuisilla, hyvinvarustelluilla malleillaan. Vuonna 2008 Getzin korvasi ensimmäisen sukupolven i20, jonka muotoilu oli hienostuneempi ja laadukkaampi – ensimmäinen Euroopassa eurooppalaisille autonostajille muotoiltu, suunniteltu ja tuotettu B-segmentin auto.

Euroopassa on myyty yli 500 000 kappaletta Hyundai i20-mallia. Uuden sukupolven i20-mallia myytiin eurooppalaisille kuluttajille viime vuonna 92 300 kappaletta (+12 %). Euroopassa B-segmentti on volyymiltaan suurin segmentti ja kattaa 22 prosenttia vuotuisesta automyynnistä eli yli 2,7 miljoonaa autoa.

Uuden sukupolven Hyundai i20 tuo edelleen hienostunutta muotoilua, korkealaatuisen matkustamon ja ruhtinaalliset tilat, kuten myös mukavuusvarusteita, joita ei ennen ole B-segmentin autoissa nähty. Uuden sukupolven i20 on saavuttanut monia palkintoja ja kunnianosoituksia, esimerkiksi AutoBildin Kultaisen Ohjauspyörän sekä Iltalehden Vuoden Auto Suomessa 2016-tittelin. Muotoilu on tunnustettu arvostetuilla Red Dot ja iF Design Award -palkinnoilla.

Hyunda_i20_rannalla_940x551