Close

Esittelyssä täysin uusi Hyundai i10

Hyundai i10 on ollut menestystarina Euroopassa ensiesiintymisestään vuonna 2008 alkaen. Nyt i10 uudistuu, ja tarjoaa pienessä koossa suuren auton ominaisuuksia.

Go Big – pienilläkin asioilla voi olla suuri vaikutus

Ensiesittelystään, vuodesta 2008, alkaen Hyundai i10 on ollut menestystarina Euroopassa. Täysin uuden Hyundai i10:n ulkoinen olemus on moderni. Luokassaan edistyksellinen turvallisuus ja liitettävyyspalvelut takaavat tinkimättömän mukavan ajokokemuksen tämän päivän kuljettajalle.

Edeltäjäänsä verrattuna uusi Hyundai i10 tarjoaa aiempaa suuremmat tilat ja linjakkaamman muotoilun. Pudotetun kattolinjan (-20mm) sekä leveämmän (+20mm) korin ansiosta uutuus erottuu edeltäjästään. Alennettu vyötärölinja tekee muotoilusta sulavan ja takaa kuljettajalle entistäkin paremman näkyvyyden. Päivitetyiltä ulkomitoiltaan uutuus on nyt 3 670 mm pitkä, 1 680 mm leveä ja sen akseliväli on 2 425 mm.

Uusi i10 on tarjolla sekä 4- että 5-paikkaisena. Pidentyneen akselivälin (+40 mm) ansiosta myös matkustajien tilat ovat kasvaneet, ja sen siirrettävällä välipohjalla varustettu 252 litran tavaratila on luokkansa suurimpia. Lastauskorkeus on nyt 29 mm aiempaa matalampi, mikä tekee lastaamisesta entistäkin helpompaa.

X:n muotoinen C-pilari

Tyylikäs design

Täysin uuden Hyundai i10:n design on nuorekas ja tyylikäs, ja sen sulavalinjainen muotoilu erottuu edukseen A-segmentissä. Matalampi kattolinja, leveämpi kori ja leveä etumaski korostavat auton menevää luonnetta. Uuden i10:n tunnistaa helposti i10-logolla varustetusta X:n muotoisesta C-pilarista.

Uusi i10 on mahdollista personoida mieleisekseen mm. 22 ulkoväriyhdistelmän avulla. Valittavissa olevat ulkovärit ovat Phantom Black, Polar White, Star Dust, Sleek Silver, Champion Blue, Tomato Red and Slate Blue, joiden lisäksi on kolme uutta ulkoväriä: Dragon Red, Brass ja Aqua Turqoise. Lisäksi voi valita mustan tai uutuusmallin leikkisää puolta korostavan punaisen katon.

Moderni ilme ja käytännönläheiset ratkaisut jatkuvat auton sisätilojen yksityiskohdissa. Keskikonsolin muotoilu, ergonomisesti sijoitetut hallintalaitteet sekä sisätilojen vaakalinjat lisäävät tilantuntua. Kojelaudan hunajakennokuvioitu 3D-koristepaneeli antaa visuaalisen ilmeen koko ohjaamoon. Käytännöllisyydessä ja matkustusmukavuudessa ei ole tehty kompromisseja, ja uusi Hyundai i10 onkin luonteeltaan edeltäjänsä tapaan kokoluokkaansa suurempi. Sisävärivaihtoehdoiksi on tarjolla kolme vaihtoehtoa: Obsidian Black, Brass Metal ja Shale Grey.

Mukavuutta ja kiitettävät liitettävyyspalvelut

Uuden Hyundai i10:n liitettävyyspalvelut, mukaan lukien Apple CarPlay ja Android Auto -valmiudet vastaavat nykypäivän vaatimuksiin. Liitettävyyspalvelut ovat integroitu uuteen, Comfort-varustetasossa vakiovarusteena olevaan 8”-värikosketusnäyttöön. Comfort-varustetasossa vakiovarusteena tarjotaan myös Qi-teknologiaa tukeville matkapuhelimille langaton lataus.

Luokkansa parasta turvallisuutta

Täysin uusi i10 on varustettu isommista malleista tutuilla ja viimeisimmillä Hyundai SmartSense -turvallisuus- ja kuljettajaa avustavilla järjestelmillä. Auton vakiovarusteisiin kuuluvat automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä jalankulkijoiden tunnistuksella FCA (Forward Collision-Avoidance Assist), kaukovaloautomatiikka HBA (High Beam Assist), kaistallapitoavustin LKA (Lane Keeping Assist) sekä kuljettajan vireystilan valvonta DAW (Driver Attention Warning). Helppokäyttöisyyttä erityisesti kaupunkiajossa lisää myös Comfort-varustetasossa vakiovarusteena oleva peruutuskamera.

Uutuus on varustettu myös eCall-hätäpuhelujärjestelmällä, joka soittaa automaattisesti hätäpuhelun, jos auton turvatyynyt laukeavat tai taustapeilin yläpuolella olevaa painiketta painetaan. Järjestelmä ilmoittaa paikalliselle hätäkeskukselle tarvittavat tiedot, joita ovat auton tiedot, onnettomuuden aika, turvatyynyjen tila ja törmäysanturin tiedot.

Taloudellista liikkumista

Uutta Hyundai i10-mallia liikuttaa lanseerausvaiheessa 1,0 MPI -moottori, jossa on tehoa 67 hv maksimivääntömomentin ollessa 96 Nm. Yhdistetty WLTP-mittaustavan mukainen polttoaineenkulutus on käsivaihteisissa malleissa 5,1 l/100 km ja CO2-päästöt 111-119 g/km. Varustetasoksi voi valita Fresh- tai Comfort-vaihtoehdon.

Vaihteistoksi on valittavissa viisivaihteinen käsivaihteisto tai viisivaihteinen AMT-automaattivaihteisto (Automated Manual Transmission). Pienemmän polttoaineenkulutuksen, pienemmät CO2-päästöt ja paremman taloudellisuuden mahdollistava moottorin sammutusautomatiikka on vakiovarusteena. Auton aerodynamiikka on parantunut, ilmanvastuskerrointa on saatu alennettua 0,32:sta 0,31:een.

Uusi i10:n on varustettu MacPerson-etujousituksella ja sähköisellä ohjaustehostimella. Lisäksi ajettavuutta on parannettu muutoksilla takajousituksessa ja ohjauksessa. Taka-akseliston muotoilulla on saatu lisää kaarrevakautta. Ohjausvastetta on parannettu ja ohjauspyörän kierroksia ääripäästä toiseen on vähennetty.

Uusi varustetaso ja urheilullista tyyliä – esittelyssä täysin uusi Hyundai i10 N Line

Hyundai esittelee myös neljännen N Line -mallinsa, kun täysin uusi i10 N Line -malli saapuu markkinoille kevään 2020 aikana. Hyundai i10 N Line on varustettu 1,0 TGDi -moottorilla (100 hv, 172 Nm) ja viisivaihteisella käsivaihteistolla.

Hyundai i10 N Linen ulkomuoto on saanut vaikutteita moottoriurheilusta ‒ sen uudelleen muotoillut puskurit, led-päiväajovalot, etusäleikkö sekä punaiset somisteet kertovat auton asenteesta. 16-tuumaiset kaksiväriset kevytmetallivanteet jatkavat auton tyyliä.

Ulkovärivaihtoehtoja on kuusi, joihin kaikkiin on mahdollista yhdistää myös musta tai punainen katto. Sisätiloissa on ripaus urheilullisuutta – sen tummat istuimet tarjoavat runsaasti sivuttaistukea, ja kokonaisuuden viimeistelevät N-merkinnät ohjauspyörässä ja vaihdekepin nupissa.

Täysin uusi Hyundai i10 saapuu Suomeen helmi-maaliskuun vaihteessa 2020. Hinnat alkavat 13 990 eurosta (1,0 MPI 67 hv 5MT Fresh). Täysin uusi Hyundai i10 N Line saapuu markkinoille myöhemmin keväällä.

Uusi Hyundai i10 iltavalaistuksessa