Close

Ensiesittelyssä uuden sukupolven Hyundai i30

Uusi moottorivalikoima, rakenteellinen jäykkyys luokkansa kärkeä, monipuoliset turvajärjestelmät ja selkeä, tilava matkustamo tuottavat mukavan matkan, täysin uuden i30-mallin ominaisuudet lyhyesti.

i30_5d_2017_x2_1200x417

Uuden sukupolven Hyundai i30 edustaa Hyundain DNA:ta parhaimmillaan ja Hyundai-brändin syvintä olemusta Euroopassa. Uuden sukupolven i30 on Hyundain vastaus huipputeknologiaa, yksilöllistä tyyliä ja käytön joustavuutta vaativien asiakkaiden odotuksiin. Uutuusmallissa on myös aivan uusi muotoiluelementti, Cascading Grille  – etusäleikkö, josta muodostuu tulevien Hyundai-mallien tunnusomainen piirre. Uuden sukupolven i30:n tasapainoista ja yhdenmukaista muotoilua korostaa vaakasuuntainen muotoiluviiva sekä ulkopuolella että sisätiloissa.

i30_5d_2017_tilat_1000x308

Uuden sukupolven i30 tarjoaa runsaasti tilaa niin matkustajille kuin matkatavaroillekin. Uutuusmallin sporttinen muotoilu on toteutettu sisätilojen avaruudesta tinkimättä. Segmenttinsä tilavimpana autona i30 on mukava kaikille matkustajille.

Uuden sukupolven i30 soveltuu yhtä hyvin sinkuille ja perheille sekä nuorille ja senioreille. Uusi i30 on fiksu valinta asiakkaille, jotka etsivät tyylikästä, laadukasta, taloudellista, turvallista ja ajo-ominaisuuksiltaan dynaamista autoa. Uuden sukupolven i30 muodostaa malliperheen. Yksittäisiä malleja yhdistää ajaton ja tasapainoinen muotoilu.

Moottorivalikoima

Uuden sukupolven i30:n turboahdetut pienen iskutilavuuden bensiini- ja dieselmoottorit ovat dynaamisia ja taloudellisia. Polttoaineen kulutus 3,6 – 5,5 litraa/100 km ja
CO2-päästöt 95 – 126 g/km.

Bensiinivaihtoehtoja on kolme: täysin uusi nelisylinterinen 1,4 T-GDI  turbo, joka tuottaa tehoa 103kW (140 hv). Toinen pienen iskutilavuuden turboahdettu moottori on 1,0 T-GDI, jonka huipputeho on 88,3 kW (120 hv). Lisäksi on perinteinen nelisylinterinen 100 hv:n 1,4 MPI-bensiinimoottori.
Valikoiman ainoa dieselmoottori, 1,6-litrainen, nelisylinterinen turbo, on saatavissa kolmena eri tehoversiona: 70 – 81 – 100 kW (95 – 110 – 133 hv).
1_4_t_gdi_442x466

Moottoreihin voidaan yhdistää joko kuusivaihteinen manuaalivaihteisto tai Hyundain taloudellinen ja tarkka seitsenvaihteinen DCT-kaksoiskytkinvaihteisto.

Luja ja kevyt kori

Hyundai on ainoa autonvalmistaja, joka valmistaa oman teräksensä maailmanlaajuista autotuotantoa varten. Erikoislujan AHSS-teräksen entistä laajemman hyödyntämisen ansiosta uuden sukupolven i30:n kori on poikkeuksellisen luja ja kevyt, 28 kiloa entistä kevyempi ja 22 prosenttia jäykempi. Tämä edistää törmäysenergian absorboitumista ja minimoi korin vääntymisen, joten matkustajat ovat paremmin suojassa törmäyksen sattuessa.

Huippuluokan turvallisuus

Aktiivinen

Uuden sukupolven i30:ssä on useita uusia aktiivisen turvallisuuden järjestelmiä, jotka täyttävät tiukimmat eurooppalaiset turvastandardit, kuten automaattinen hätäjarrutus, törmäysvaroitin, älykäs vakionopeudensäädin, kuolleen kulman ja risteävän liikenteen varoitus, kaistavahti, liikennemerkkien tunnistus ja kaukovaloavustin. Aivan uusi ominaisuus Hyundain automallistossa on kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä.

i30_5d_2017_interior_vireystilan-valvonta_400x299

Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä (DAA)

Järjestelmä valvoo kuljettajan ajotapaa ja varoittaa, jos se viittaa väsymykseen. Järjestelmä tarkkailee esimerkiksi ohjauskulmaa, ohjauspyörän vääntömomenttia, auton sijaintia suhteessa kaistamerkintöihin ja ajoaikaa. Jos järjestelmä havaitsee kuljettajan ajotavan epätarkaksi, se varoittaa äänimerkillä ja mittaristossa näkyvällä viestillä.

 

Passiivinen

Parannetun stanssausmenetelmän ansiosta uuden sukupolven i30:n ulompi kylkivahvike on voitu valmistaa yhtenä osana, kun se aikaisemmassa mallissa koostui viidestä yhdistetystä osasta. Tämä täysin uusi tekniikka vähentää vahvikkeen painoa 4,1 kilolla ja lisää sen jäykkyyttä ja törmäysenergian absorboitumista yhdessä entistä jäykemmän korirakenteen kanssa.

Uuden sukupolven i30:ssä on seitsemän turvatyynyä. Kuuden vakioturvatyynyn (kaksi etuturvatyynyä sekä sivu- ja verhoturvatyynyt molemmilla puolilla) lisäksi varusteluun kuuluu kuljettajan polviturvatyyny.

Lue lisää

i30_5d_2017_exterior_car_side_1000x338