Close

Croeso i Rali GB Cymru – Tervetuloa Walesin MM-ralliin!

Tiedätkö, mitä ovat Penmachno, Dyfi ja Aberhirnant? Haastavien olosuhteiden Walesin MM-ralliosakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna.

Näin sujuvasti rallin järjestäjä toivotti kilpailijat ja katsojat seuraamaan kauden 12. MM-osakilpailua.

Täksi kaudeksi ralli muutti noin 60 kilometriä länteen Llandudnon kaupunkiin, idyllisiin maisemiin Atlantin rannalle. Tiimien huoltopaikat on ripoteltu aivan kaupungin ydinkeskustaan, ja jotkut ovat saaneet paikan jopa merenrannalta. Neljän päivän ajan kaupunki elää ja hengittää rallia. Kaikesta voi päätellä, että kyse on odotetusta tapahtumasta paikkakunnalla.

Walesin MM-rallilla on kielellinen omaleimaisuus

Reilut 600 000 walesilaista puhuu äidinkielenään kymriä. Ralliviikonloppuna ei kaksikielisyyden noteeraamiselta voi välttyä, sillä kisakaupunki Llandudnossa kaikki on ilmoitettu kahdella kielellä. Kymri on siis selkeästi käytössä oleva toinen kieli alueella, toisin kuin vaikkapa iirin kieli Irlannissa, tai ruotsi muualla kuin Suomen rannikkokaupungeissa.

Erikoiskokeiden nimissä kymri näkyy niin ikään, sillä useimmat niistä on nimetty paikallisella kielellä. Niinpä nimet kuten Penmachno, Dyfi ja Aberhirnant soittavat kyllä kelloja rallifaneille ympäri maailman. Puhumattakaan kuljettajista, jotka tänäkin vuonna joutuivat kieli keskellä suuta taiteilemaan läpi olosuhteiden, joissa pienikin keskittymisen herpaantuminen tiesi ongelmiin ajautumista.

Hyundai Motorsportin WRC-uutiset

Pysy mukana menossa, seuraa Hyundai Motorsportin Facebook-tiliä ja Instagram-tiliä!