Close

Boston Dynamics – Robotit osana tulevaisuuden liikkumisen ratkaisuja

Ensimmäinen Hyundain ja Boston Dynamicsin yhteistyössä tehty, Spot-robottiin perustuva, "Factory Safety Service" -palvelurobotti on syksyllä otettu pilottihankkeena käyttöön Etelä-Koreassa. Robotti auttaa tunnistamaan riskit ja turvaamaan ihmisten työturvallisuuden tehdasalueilla.

Kesällä 2021 Hyundai Motor Group hankki enemmistön Boston Dynamics yhtiöstä. Tavoitteena on kehittää edistyksellisiä robottiteknologioita, jotka parantavat ihmisten elämää ja edistävät turvallisuutta.

Kaupan odotetaan tarjoavan niin globaalille autonvalmistajalle kuin Boston Dynamicsillekin uusia mahdollisuuksia hyödyntää toistensa vahvuuksia valmistuksessa, logistiikassa, rakentamisessa ja automaatiossa. Hyundai-konserni hakee hyötyjä robotiikasta mm. tuotantolaitoksiinsa, autonomisiin ajoneuvoihin ja tulevaisuuden kaupunkiliikkumisratkaisuihin.

Boston Dynamics aloitti ensimmäisen kaupallisen Spot®-nimisen robottinsa myynnin kesäkuussa 2020 ja tällä hetkellä käytössä on satoja robotteja useilla eri toimialoilla.

Ensimmäinen Spot-robottiin perustuva ”Factory Safety Service” -palvelurobotti on syksyllä otettu pilottihankkeena käyttöön Etelä-Koreassa. Robotti auttaa tunnistamaan riskit ja turvaamaan ihmisten työturvallisuuden tehdasalueilla.

Factory Safety Service -robotti