Close

Blue2 polttokennokonsepti sekä Sonata Hybrid esitelty Koreassa

Hyundai esitteli 1.-10.4. pidetyssä Soulin autonäyttelyssä yhtiön ensimmäisen sedan-mallisen polttokennoautonsa, Blue2 -konseptin (luetaan “Blue square”). Lisäksi New Yorkin autonäyttelyssä 2010 ensiesittelynsä saanut Sonata Hybrid esiteltiin nyt myös kotimarkkinallaan.

Blue2

Hyundai tavoittelee nollapäästöisten polttokennoautojen markkinajohtajuutta ja keskikokoluokkaan kuuluva Hyundai Blue2-polttokennokonsepti antaa esimakua tulevaisuuden sedan-malleista. Blue2:n sähkömoottori kehittää tehoa 90 kW ja vetykaasun kulutus on ainoastaan 2,9 l /100 km.

blue2_polttokenno_sisa_

Futuristiseen sisätilaan on käytetty uusia ympäristöystävällisiä materiaaleja. Auto toivottaa kuljettajan tervetulleeksi avaamalla oven automaattisesti ja perinteiset sivupeilit on korvattu sivukameroilla sekä kattoon sijoitetulla kameralla.

Sonata Hybrid

2.0 litraisen bensiinimoottorin ja 30 kW:n sähkömoottorin yhteenlaskettu teho on 191 hv (polttomoottori 150 hv, sähkömoottori 41 hv). Vaihteistona on 6-portainen automaatti ja yhdistetty kulutus on 4,8 l/100 km. Hyundai Sonata Hybrid on ensimmäinen täyshybridi, joka on varustettu litiumpolymeeriakuilla. Auton myynti käynnistyy Koreassa ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

sonata_hybrid_sonata_hybrid_taka_