Close

Bertrand Piccard teki Hyundai Nexolla maailmanennätysmatkan yhdellä tankkauksella

Ranskalainen ilmailija ja Solar Impulse Foundation -säätiön presidentti Bertrand Piccard on tehnyt uuden maailmanennätyksen vetykäyttöisellä polttokennoautolla yhdellä tankkauksella ajetulla matkalla.
 • Bertrand Piccard ajoi Nexolla 778 kilometriä Ranskan halki ja rikkoi vanhan ennätyksen vetyautolla yhdellä tankkauksella ajetulla matkalla
 • Ennätysmatkalla oli mukana useita matkustajia, kuten Air Liquide -yhtiön toimitusjohtaja sekä Luxemburgin suurherttua
 • Matkan tarkoituksena oli esitellä polttokennoteknologiaa suorituskykyisenä tulevaisuuden liikkumisratkaisuna

Hyundai Nexolla ennätyksen ajanut Bertrand Piccard starttasi matkaan Ranskan Sarreguemines’ssa sijaitsevalta FaHyencen tankkausasemalta maanantaina 25.11. ja saapui Le Bourgetissa sijaitsevalle ilmailu- ja avaruusmuseolle seuraavana päivänä taitettuaan 778 kilometrin taipaleen. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun polttokennolla energiansa tuottavalla tuotantoautolla on ajettu näin pitkä matka yhdellä tankkauksella.

Aiemmin muun muassa ensimmäiset maailmanympärilennot kuumailmapallolla ja aurinkoenergialla toimivalla lentokoneella tehnyt Piccard saattoi tällä kerralla ottaa mukaan myös matkustajia. Näin sekä seikkailija että hänen matkakumppaninsa pääsivät kokemaan uuden autosukupolven jakaakseen kokemuksiaan ympäristönsuojelusta sekä vertaillakseen näkemyksiään kestävästä kehityksestä ja liikkuvuudesta.

Hyundai Nexo & Bertrand Piccard

Bertrand Piccardin mukana kartanlukijan paikalla olivat:

 • Grand Est -alueen presidentti Jean Rottner
 • Luxemburgin suurherttua Henri
 • Dordognen departementin parlamentaarikko ja Hydrogen Study Groupin presidentti Michel Delpon
 • Air Liquide -yhtiön toimitusjohtaja Benoît Potier
 • Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire
 • Ranskan ekologisen ja sosiaalisen siirtymän ministeri Elisabeth Borne
 • Monacon prinssi Albert II

Uutta ennätystä juhlistettiin Le Bourgetissa sijaitsevassa ilmailu- ja avaruusmuseossa, jossa esiteltiin myös Bertrand Piccardin aiempia ilmailun saralla tekemiä ennätyksiä.

– Tällä seikkailulla olemme todistaneet, että uusien puhtaiden teknologioiden avulla ennätysten rikkomiseen ei enää tarvita kokeellisia prototyyppejä. Ennätykset voidaan tehdä yleisesti saatavilla olevilla nollapäästöisillä autoilla. Uusi aikakausi on alkamassa, ja sen hyödyillä suojellaan ympäristöä, toteaa Bertrand Piccard.

– Jotkut saattavat epäillä vedyn käyttökelpoisuutta huomispäivän ajoneuvoissa. Me Hyundailla olemme uskoneet vetyyn jo vuodesta 1998, jolloin aloimme kehittää polttokennoteknologiaa. Tämän Bertrand Piccardin tekemän ennätyksen myötä kaikki epäilykset on lakaistu pois.

Bertrand on karismaattinen hahmo, jota kuunnellaan ympäri maailmaa, ja hän tietää miten lisätä tietoisuutta ilmastoaiheista. Meillä on hänen kanssaan sama näkemys siitä, miten kulutusta voidaan ohjata kestävään suuntaan – ja vety on vastaus tähän haasteeseen. Näemme ympäristön kunnioittamisen tienä kasvulle emmekä esteenä kehitykselle, sanoo Hyundai Motor Francen toimitusjohtaja Lionel French-Keogh.

Hyundai on ensimmäinen polttokennoautoja suursarjoina tuottava autonvalmistaja, ja yhtiö valmistautuu aktiivisesti huomispäivän päästöttömään liikkuvuuteen. Linjana on välttää kapeakatseista sitoutumista mihinkään yksittäiseen energiaratkaisuun, ja yhtiö onkin jo reagoinut markkinoiden muutoksiin tarjoamalla alan laajimman valikoiman sähköistetyillä voimalinjoilla varustettuja autoja.

Bertrand Piccard teki Solar Impulse -säätiön perustamisen yhteydessä ympäristöaloitteen, jossa haastetaan tekemään tuhat tehokasta ja tuottavaa ratkaisusta ympäristön suojelemiseksi. Hyundai Motor France jakaa saman vision kestävästä kehityksestä, ja yhtiö on käyttänyt Piccardia lähettiläänään vuodesta 2017.

Hyundai Motor France ja Bertrand Piccard järjestivät syyskuussa 2018 Pariisissa laajan konferenssin, joka kokosi ranskalaiset vetysektorin toimijat ensi kertaa yhteen.
Uusi ennätys pähkinänkuoressa:

 • Yhdellä tankkauksella ajettu matka: 778 kilometriä
 • Polttoainetta jäljellä maalissa: 49 kilometriksi
 • Ilmaa puhdistui: 404,6 kL (määrä jonka 23 ihmistä hengittää vuorokaudessa)
 • CO2-vähennys: 111,2 kg (saman kokoluokan ajoneuvon 778 km:n matkalla aiheuttama päästö)