Close

Autonomista ajamista maailman pisimmällä testiajolla Koreassa

Hyundai Nexo -polttokennoautolla ajettiin taannoin 190 kilometrin testimatka Soulista Pyeongchangiin. Matka suoritettiin nelostason automaatiolla, mikä tarkoittaa, että ajoneuvo vastaa ajamisesta suurelta osin itsenäisesti.

Tämä oli pisin tähänastinen näin kattavalla automaatiolla toteutettu testiajo. Nexo ajoi testissä 100–110 km/h -nopeudella, liittyi itsenäisesti valtatien liikennevirtaan, vaihtoi kaistaa, ohitti muita autoja ja ajoi tietulliasemien läpi – kaikki onnistuneesti.

Testissä oli kolme Nexoa, jotka oli varustettu kansainvälisen SAE-luokituksen mukaan nelostason automaatiolla sekä 5G-tiedonsiirtoyhteyksillä. Nämä testiautot ovat tulevaisuuden ajoneuvoja, joiden avulla Hyundai on jälleen askelta lähempänä täysin autonomisesti ajavien autojen tuomista kaikkien ulottuville.

Polttokennoautot puhdistavat ilmaa kulkiessaan

Polttokennoautoja ja sähköverkosta ladattavia sähköautoja yhdistää ympäristöystävällisyys: ne eivät tuota pienhiukkasia – itse asiassa polttokennoautot jopa puhdistavat ilmaa kulkiessaan. Nexo vähentää ilmasta pienhiukkasia saman verran kuin kaksi tavallista dieselautoa tuottaa niitä.

Tehokas, kestävä ja korkealuokkainen suodatin neutraloi jopa 99,9 prosenttia Nexon voimalinjan läpi virtaavassa ilmassa olevista hiukkasista. Kojelaudassa olevalta näytöltä voi seurata, miten paljon ajaminen on auttanut ympäristön ilmanlaadun parantamisessa.