Close

Auto ilman kompromisseja: Täysin uusi Hyundai Kona electric

Täysin uusi Hyundai Kona electric on Hyundai-malliston uusin jäsen, joka vahvistaa Hyundai Motorin vahvaa asemaa ekoautovalmistajana. Uutuus yhdistää Hyundain edistyksellisen SUV-muotoilun ja päästöttömän sähköisen voimansiirron.
  • Täysin uusi Hyundai Kona electric on ensimmäinen täyssähköinen SUV Euroopan markkinoilla.
  • Uutuus yhdistää Hyundain edistyksellisen SUV-muotoilun ja päästöttömän sähköisen voimansiirron.
  • Hyundain ekoautomalliston uusin tulokas Kona electric on tarjolla kahtena vaihtoehtoisena tehoversiona toimintamatkan ollessa jopa 482 kilometriä.
  • Täysin uusi Hyundai Kona electric on monipuolinen auto, joka soveltuu jokapäiväiseen käyttöön.
  • Uusi seitsemän tuuman näyttö tuo helposti kuljettajan saataville tarvittavat ajotiedot. Malliin on saatavilla myös head-up display-tuulilasinäyttö.
  • Täysin uusi Hyundai Kona electric tarjoaa laajan valikoiman aktiivisia Hyundai SmartSense -turvallisuusominaisuuksia.

Uusi Hyundai Kona electric yhdistää kaksi nopeimmin kasvavaa autoteollisuuden trendiä: sähköisen liikkumisen ja SUV-korimallin. Hyundai Motor on ensimmäinen autonvalmistaja Euroopassa, joka ottaa kompaktin täyssähkö-SUV:n sarjatuotantoon. Hyundai tarjoaa jo nyt laajimman valikoiman ekoautovaihtoehtoja: Hyundain valikoimassa ovat mm. ensimmäinen sarjatuotantoinen Fuel Cell -vetyauto ix35 sekä sen pian esiteltävä seuraaja – täysin uusi Hyundai Nexo. Lisäksi Hyundai IONIQ on ensimmäinen auto, joka tarjoaa ensimmäisenä autonvalmistajana yhteen korimalliin kolme vaihtoista sähköistä voimalinjaa: täyssähköauton, hybridin ja ladattavan hybridin. Hyundai IONIQ on kerännyt useita palkintoja niin medialta ja kuin teollisuudeltakin ja se onkin yksi Euroopan arvostetuimmista ekoautoista.

Muotoilu

Täysin uusi Hyundai Kona electric on kompaktin kokoluokan SUV, jonka leveys on 1 800 mm. Hyundai Konaan verrattuna uutuus on 4 180 mm:n pituudellaan 15 mm pidempi ja 1 570 mm korkeudellaan 20 mm korkeampi. Akseliväli on 2 600 mm. Matkustajille ja matkatavaroille on runsaasti tilaa: etumatkustajien jalkatila on 1 054 mm ja takapenkillä 850 mm. Tavaratilan koko on 332 l latauskaapeli mukaan lukien (373 l ilman latauskaapelia).

Hyundai Kona electricin muotoilu on ilmeikäs ja voimakas. Kona electricin erottaa Konasta suljettu etusäleikkö, joka luo auton keulaan siistin ja tyylikkään ulkonäön ja lisää samalla myös aerodynamiikkaa. Etuosan muotoilun toinen ominaispiirre on led-päiväajovalojen ja led-ajovalojen persoonallista ilmettä tuova yhdistelmä. Uuteen Kona electriciin on valittavissa 21 erilaista väriyhdistelmää seitsemästä ulkovärivaihtoehdosta ja kolmesta katto- ja ulkopeilien värivaihtoehdosta.

Suorituskyky

Täysin uusi Hyundai Kona electric tulee markkinoille kahdella vaihtoehtoisella tehoversiolla ja yhdellä markkinoiden suorituskykyisimmistä sähkömoottoreista, joka lupaa lähes 482 kilometrin toimintamatkan*. Perusversiossa akun kapasiteetti on 39,2 kWh, tehoa 135 hv (99 kW) ja toimintamatka yhdellä latauksella on jopa 312 km. Perusversion energiankulutus on alle 14,8 kWh/100 km. Tehokkaammassa versiossa akun kapasiteetti on 64 kWh ja tehoa on 204 hv (150 kW). Tehoversion energiankulutus on 15,2 kWh/100 km ja se kiihtyy 0-100 km/h 7,6 sekunnissa. Molempien versioiden vääntömomentti on 395 Nm ja huippunopeus 167 km/h. Hyundai käyttää täysin uudessa Hyundai Kona electricissä litium-ioni-polymeeriakkuja perinteisten nikkelimetallihydridiakkujen sijaan.

Akun lataaminen 7,2 kW:n latauslaitteella kestää tehoversiossa 9 tuntia 40 minuuttia ja perusversiossa 6 tuntia 10 minuuttia. Uudessa Hyundai Kona electricissä on myös valmius ladata akku 100 kW:n latausasemalla 80 %:iin noin 54 minuutissa. Auton vakiovarusteluun kuuluu Schuko-pistokkeeseen sopiva ICCB-latauskaapeli (in-cable control box). Kona electricin latauspistoke sijaitsee auton keulalla Hyundai-logon vieressä. Uusi Hyundai Kona electric hyödyntää myös jarrutusenergian talteenottoa, jonka voimakkuutta kuljettaja voi säätää ohjauspyörän taakse sijoitetuista säätimistä.

Edistyksellistä tekniikkaa ja turvallisuutta

Uudessa Hyundai Kona electrisissä on IONIQ-mallistosta tuttu digitaalinen mittaristo, josta on helppoa seurata mm. nopeusmittaria, akun varaustasoa ja energiankulutusta. Lisäksi uutuudessa on korkearesoluutioinen ja suurikokoinen seitsemän tuuman multimedianäyttö. Myös head-up-display-tuulilasinäyttö tarjoaa tarvittavat ajotiedot suoraan kuljettajan näkökenttään siten, että huomio pysyy turvallisesti liikenteessä.

Yksi uutuuden edistyksellisistä varusteista on mukautuva vakionopeudensäädin Smart Cruise Control. Järjestelmä kiihdyttää ja jarruttaa autoa automaattisesti. Liikenteen pysähtyessä Stop & Go -järjestelmä käyttää auton jarruja pysähdykseen asti. Järjestelmä toimii 0-180 km/h nopeusalueella.

Täysin uusi Hyundai Kona electric tarjoaa myös laajan valikoiman liitettävyyspalveluita, kuten infotainment-järjestelmän, joka yhdistää navigointi-, media- ja esimerkiksi Apple CarPlay ja Android Auto -valmiudet sekä mahdollistaa matkapuhelimen langattoman latauksen.

Hyundai-malliston uutuus on varustettu yhtiön uusimmalla aktiivisella turvallisuus- ja kuljettajaa avustavalla SmartSense-tekniikalla, johon kuuluvat törmäysvaroitin, kaista-avustin, kuolleen kulman tunnistus ja kaistanvaihtoavustin, risteävän liikenteen varoitus, kuljettajan vireystilan valvonta ja ajovaloautomatiikka.

Täysin uusi Hyundai Kona electric saapuu Euroopan markkinoille kesällä 2018. Suomen aikatauluja ja hintoja ei ole vielä vahvistettu.

Video täysin uuden Hyundai Kona electricin virtuaalisesta ensiesittelystä, katso tästä!

Tiedot päivitetty toimintamatkojen osalta 6.3.2018.

*WLTP-testisyklissä arvot perustuvat eri puolilta maailmaa kerättyihin todellisiin lukemiin, jonka vuoksi se antaa paremman kuvan päivittäisistä ajoprofiileista. NEDC-testissä arvot määritellään teoreettisen ajotavan perusteella. Syyskuusta 2018 alkaen kaikilla uusilla autoilla on oltava WLTP-CO2-päästöarvot. Lähde: Trafi.