Close

Asta Jaakonsaaren mielestä uuden Tucsonin veroista ei ole toista

Auto on Jaakonsaaren mukaan tyylikäs sekä sisältä että ulkoa. Etusäleikkö valoineen hivelee silmiä ja sisätilan fiksuus saa kiitoksia. Automaattivaihteet ovat plussaa.

Jos oittilaiselta Asta Jaakonsaarelta kysyisi, mitä kahta hän ei vaihtaisi, vastaus olisi Hyundai ja Tucson. Päivittäin autoileva Jaakonsaari on luottanut merkkiin jo vuosia ja uuteen malliin  tammikuusta lähtien. Asta Jaakonsaari on ajanut paljon muitakin autoja, mutta hänen mielestään uuden Tucsonin veroista ei ole.

Asta Jaakonsaari ja Tucson punatiilisen makasiinirakennuksen edessä

Hausjärven Oitissa asuva Asta Jaakonsaari on merkkiuskollinen: nyt alla on jo neljäs Hyundai. Kaksi ensimmäistä olivat i40-malleja, uutta Tucsonia edelsi saman mallinen dieselauto. ”Hermostuin aikoinaan ennen Hyundaita edelliseen automerkkiin, kun huolto ei pelannut. Omassa kylässä asuu Autosalvan huoltopuolen tiiminvetäjä Marko Laaksonen, joka neuvoi kokeilemaan Hyundaita ja toi auton koeajoon. Siitä se lähti.”

Tammikuussa Jaakonsaari hankki itselleen tuliterän Tucsonin, jolla hän on parissa kuukaudessa ehtinyt ajaa jo liki 4 000 kilometriä. Auto on tarpeen päivittäin: oman kiinteistönhuoltoyrityksen
ajot vievät arkisin lähialueille, viikonloppuisin hurautetaan 80 kilometrin päähän Padasjoen mökille ja äidin luona Keski-Suomessa 350 kilometrin päässä käydään kuukausittain. ”Nurkka-ajoja on eniten, päivittäin noin 50‒100 kilometriä, mutta kauemmaksikin pitää välillä päästä. Ilman autoa en pärjää, se on aina käytössä.”

Ekologisempi ja hiljainen maasturi

Jaakonsaaren uusi Tucson on bensiinikäyttöinen kevythybridi, joka säästää polttoainetta ja antaa polttomoottorille lisää tehoa. Jaakonsaaren mukaan sähköllä avustettava auto on huoleton, kun
sitä ei tarvitse latailla. ”Vaihdoin vähäpäästöisempään Tucsoniin ja kulutuskin on siedettävä 6‒7 litraa sadalla. Maasturi on korkeampi ja sieltä on hyvä näkyvyys. Se sopii tällaiselle ei niin isolle ihmiselle, penkitkin voi säätää sopivalle korkeudelle. Autoon on helppo nousta ja sieltä laskeutua.”

Jaakonsaari kiittelee myös hiljaista ääntä. ”Kun olin noutamassa ulkona odottavia työntekijöitä, kukaan ei kuullut auton tuloa, ennen kuin olin aivan vieressä. Maantielläkin Tucson on hiljainen, mikä tekee ajamisesta miellyttävää.”

Nyt on tauon paikka!

Auto on Jaakonsaaren mukaan tyylikäs sekä sisältä että ulkoa. Etusäleikkö valoineen hivelee silmiä ja sisätilan fiksuus saa kiitoksia. Automaattivaihteet ovat plussaa. Kun takapenkit kaataa alas,
tavaratilaan mahtuu tavanomaista suuremmatkin tavarat, joita vaikka mökillä voi tarvita. ”Kosketusnäyttö on selkeä ja helppo käyttää. Kaikkiin mukavuuksiin en ole vielä ehtinyt perehtyä, mutta mukavaa on sekin, että auto seuraa tekemisiäni ja vireystasoani. Jos ajan huolettomasti yhdellä kädellä tai liian pitkään, mittaritauluun tulee kahvikupin kuva ja ehdotus tauosta. On hyvä, kun auto pitää huolen minusta ja turvallisuudestani.”

Auto on lisäksi vakaa kelillä kuin kelillä. Tucsoniin voi luottaa. Mutta mikä parasta: ajettavuus on erinomainen. Jaakonsaarella on ollut 40 vuotta ajokortti ja hän on ajanut paljon muitakin autoja,
mutta uuden Tucsonin veroista ei ole. ”Se vain on niin hyvä ajaa.”

Pitkä takuuaika houkuttaa

Jaakonsaari myöntää, että uuden auton hankintaan vaikuttaa myös autokauppa ja siellä tuttu myyjä. ”Juhalta on aikaisemmatkin Hyundait ostettu. Hän soittelee hyvissä ajoin, että takuu on menossa umpeen, mitäs nyt tehdään. Uuden Tucsonin hän antoi kunnon koeajoon. Sain ajella ja totutella autoon ennen ostopäätöstä.”

Tuttu Juha on hämeenlinnalaisen Autosalvan myyntipäällikkö Juha Ruponen, jonka mukaan Tucsonin uudistunut käyttöjärjestelmä ja kosketusnäyttö nostavat auton seuraavalle tasolle entisestä. Hyvä ajettavuus, muotoilu ja hiljainen ääni kiinnostavat autoilijoita.

”Uusi malli korvasi edellisen Tucsonmallin ja kehittyi huimasti: ero aikaisempaan on suuri. Etenkin vanhempi ikäluokka arvostaa, että katumaasturista näkee hyvin – normihenkilöautot ovat
liian matalia. Lisäksi kun autossa on isompi maavara, mökkiteitä on parempi ajella.”

Vahvuutena on myös hinta-laatusuhde. Asiakkaat arvostavat viiden vuoden takuuta ilman kilometrirajoituksia. Jaakonsaari on samaa mieltä: pitkä takuuaika oli hyvä lisähoukutin. Ruposen mukaan myös huolenpitosopimukset ovat lisääntyneet. Kuukausierämaksulla voi hoitaa kaikki huollot, joten yllättäviä kuluja ei tule missään vaiheessa.

Tuulahdus Amazonia

Huolehtivan autokauppiaan lisäksi Jaakonsaaren onnena on lähellä asuva Laaksonen. Kun Tucson oli hankittu, hän saapui samana päivänä Jaakonsaarille ja perehdytti Astaa auton hallintalaitteisiin. ”Marko myös suositteli Tucson-kevythybridiä. Jos huoltoa tarvitaan, hän hakee auton ja tuo tarvittaessa vara-auton tilalle. Kiireisen yrittäjän kannalta homma toimii loistavasti.”

Ruposen mukaan myynti on lähtenyt hyvin liikkeelle, kiinnostuneita on ollut paljon. Niille, joille värillä on väliä, tarjolla on peräti 18 vaihtoehtoa, mustan ja valkoisen lisäksi metallivärejä. Jaakonsaaren Tucson on Amazon Grey. ”Se on armeijan vihreä tai jossain valossa tumman harmaa, helmiäispintainen. En ole vastaavaa aikaisemmin nähnyt. Juha sanoi, että siinä on sinulle vähän kimallusta. Naisille onkin hyvä olla vähän bling-blingiä,” Jaakonsaari sanoo hymyillen.